Elkezdték

2020.06.02. 09:00

Javában tart a virágosítás Lentiben

A városgazdálkodó és -üzemeltető cégek munkatársai elkezdték a látványos virágkompozíciók beültetését is a településen.

Korosa Titanilla

Vukon, a rókán dolgozik Lőrinc Tiborné, Orsós Mária, Kovács Imre és Farkasné Judit

Fotó: Korosa Titanilla

– Három hete kezdtük a virágosítást – mondta el Czigány Tibor, a társaságok ügyvezetője. – Először a főút mellett dolgoztunk, illetve a gyalogos­átkelőknél lévő tartókat és a villanyoszlopokra szerelt virágcserepeket ültettük be. A cél, hogy Lenti a nyárra a jól ismert, díszes arcát mutassa. Három csoport dolgozik: egy a hagyományos ágyásokat ülteti, a többiek a már a város nevezetességeinek számító virágkompozíciókat készítik.

Vukon, a rókán dolgozik Lőrinc Tiborné, Orsós Mária, Kovács Imre és Farkasné Judit
Fotó: Korosa Titanilla

A múlt héten a róka és a páva virágosítását végezték, korábban elkészült a Kossuth úti autó és a szív formájú virágalkotás, valamint a Táncsics úton a mosolygós arc, majd hamarosan a termálhotel kertjében álló virág gőzmozdony is új külsőt kap.

Czigány Tibor elmondta: jól haladnak a munkával, június közepére el is készülnek a köztereken az ágyások beültetésével. Idén is nagy mennyiségű palántát használnak fel, összesen mintegy 30 ezer szál növényt helyeztek ki, ezek egy részét a cég telepén nevelték.

Hozzátette, hogy tavaly és az elmúlt években is szép eredményeket értek el a Virágos Magyarország elnevezésű országos környezetszépítő versenyen, melynek keretében idén a járványhelyzet miatt az önkormányzatoknak nem hirdettek versenyt, ám ettől függetlenül szeretnék a megszokott színvonalat tartani.

– A kertészetünkben nevelt fák is olyan állapotban vannak már, hogy a városba tudunk kiültetni belőlük, kivágott, öreg és veszélyes növényeket pótolva – folytatta az ügyvezető. – A városi temetőben a járda mellé is helyeztünk el 3-4 méteres növényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában