Élelmiszer-adomány

2020.06.18. 11:30

Idén több mint 8 ezer gyermek ellátását támogatja a Coop Segély Alapítvány

A Coop Segély Alapítvány kamionján szerdán mintegy 2 tonna tartós élelmiszer érkezett a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Zalaegerszegi Gyermekotthonába.

Hajdu Péter

A Coop segélykamionja előtt Makovecz Tamás, Zalavári Viktória, a gyermekotthon szakmai vezetője, Németh Ervin, Györe Edina, Héder Miklós és Tóth Tamás intézményvezető

Fotó: Katona Tibor

Az adomány a kereskedelmi csoport alapítványának, a CO-OP Hungary Zrt.-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve folytatott támogatási programja részeként érkezett.

A Coop segélykamionja előtt Makovecz Tamás, Zalavári Viktória, a gyermekotthon szakmai vezetője, Németh Ervin, Györe Edina, Héder Miklós és Tóth Tamás intézményvezető
Fotó: Katona Tibor

A gyermekotthon számára küldött élelmiszer-támogatás átadásakor Németh Ervin, a Hétforrás Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a magyar kereskedelmi hálózat társadalmi szerepvállalásáról szólt, amin belül öt éve a különleges ellátást igénylő gyerekek támogatását helyezik előtérbe.

Ebben az időszakban összesen 75 millió forint értékben, mintegy 300 tonna áru formájában osztottak ki adományt a rászorulóknak. Idén 8268 gyermek ellátásában segítenek. Az idei támogatási akcióik során 87 tonna, 25 millió forint értékű árut szállítanak az országban a gyermekotthonok lakói számára. A zalai gyermekotthonba 2 tonna, tartós élelmiszert tartalmazó árut hoztak.

A kereskedelmi vezető elmondta még, hogy a felajánlott adomány segítségével a kedvezményezett intézményekben így felszabaduló forrásokat más, ugyancsak fontos dolgokra fordíthatják.

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy örömteli dolog a rászoruló gyermekek sorsának javítását célzó adomány. Héder Miklós, a Zala megyei kormányhivatal főigazgatója az alapítvány és a kormányzati szereplők összefogását méltatta, Györe Edina, a Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala megyei kirendeltségének igazgatója pedig egyebek között elmondta, hogy Zala megyében 390-en részesülnek gyermekvédelmi gondoskodásban, s hozzátette: közülük az élelmiszer-adomány 195, intézetben élő kicsit érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában