Fejlesztések

2020.06.19. 13:00

Felújítják az utat, víztározót építenek Rédicsen

A magyar–szlovén határ mentén fekvő, a község közigazgatási területéhez tartozó Tenke-hegy felé vezető út újabb szakaszainak felújítását ezekben a napokban a kezdték el.

Korosa Titanilla

A munkálatokról a helyszínen adott tájékoztatást Soós Endréné polgármester (jobbra)

Fotó: Korosa Titanilla

A zártkerti területek fejlesztését célzó, a Belügyminisztérium által kiírt pályázat biztosít ehhez anyagi fedezetet, összesen mintegy 10 millió forintot. Soós Endréné, Rédics polgármestere elmondta, hogy két vállalt feladat valósul meg a beruházásban.

– A Tenke-hegyre vezető úton mintegy 300 méter hossz­ban végez aszfaltozást a kivitelező, valamint padkázást, illetve az út szélesítését – tájékoztatott Soós Endréné. – Ennek költsége mintegy 8,7 millió forint. A másik vállalásban pedig a szintén Rédicshez tartozó lendvakecskési hegyen épül meg egy 50 köbméter űrtartalmú víztározó a fennmaradó 1,3 millió forint felhasználásával. Ezen a hegyháton korábban a Start munkaprogramban egy önkormányzati területet kitisztítottunk, és gyümölcsöst alakítottunk ki, őshonos gyümölcsfákat telepítettünk. A növényék öntözése a kialakított víztározó által biztosítva lesz – magyarázta a polgármester.

A munkálatokról a helyszínen adott tájékoztatást Soós Endréné polgármester (jobbra)
Fotó: Korosa Titanilla

Arról is szólt, hogy a Ré­dics­ről a Tenke-hegyre vezető út mintegy 2 kilométer hosszú, a határhoz közel eső szakasza korábban már egy szlovén–magyar pályázat támogatásából újult meg. Ezen a részen, a lendvai hegyre való átvezetéssel, kerékpározható utat alakítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában