21 millió forintos támogatással újult meg

2020.06.11. 07:00

Felavatták a keszthelyi Tourinform-irodát

A Magyar Turisztikai Ügynökség 21 millió forintos támogatásával újult meg a keszthelyi Tourinform-iroda, melyet szerdán adtak át.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint (jobbról), Könnyid László és Tar László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Egymilliárd forintot fordít a Magyar Turisztikai Ügynökség száz Tourinform-iroda megújítására. A helyiségek kívül-belül szépülnek, korszerűsödnek. Idén 25 településen valósul meg a fejlesztés, első körben azokat az irodákat újítják fel, amelyek a legnagyobb vendégforgalmat bonyolítják le. A keszthelyi közel 21 millió forintos támogatásban részesült.

– A XXI. századi kihívásoknak és elvárásoknak megfelelően újult meg az iroda. Büszkék vagyunk arra, hogy a keszthelyi Tourinform az országban az elsők között jött létre, 1993-ban. Ez is mutatja, hogy a városnak és a térségnek mennyire meghatározó eleme a turizmus. Fontos, hogy amikor a turisztikai értékeket igyekszünk bemutatni a vendégeknek, olyan környezetben várjuk őket, ahol a mai kor kihívásainak megfelelő információkat kapnak, felkészült szakemberektől – mondta köszöntőjében Nagy Bálint polgármester.

Nagy Bálint (jobbról), Könnyid László és Tar László
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

Szavait követően a Magyar Turisztikai Ügynökség vezér­igazgató-helyettese szólt a hazai turizmus aktualitásairól és a Tourinform-hálózat megújításáról. Ismertette, hogy a hazai irodákba évente közel kétmillióan térnek be.

– A Tourinform-hálózatnak óriási szerepe van abban, hogy kellő információval ellássa a vendéget, még akkor is, ha a digitális korban élünk, applikációk állnak rendelkezésre, és egy térképhez mobiltelefonnal is hozzáférünk. De látjuk, hogy a személyes tanácsadást semmi nem tudja kiváltani, és a vendégkör egy részének ez különösen fontos – mondta Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

Tar László, az irodát működtető Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda vezetője pedig a keszthelyi Tourinform történetét idézte fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában