Idegen tollakkal nem való ékeskedni

2020.06.11. 11:30

Cseresnyés Péter: A most zajló beruházások az elmúlt 10-12 év erőfeszítéseinek eredményei Nagykanizsán

Nem mindig annak van igaza, aki a leghangosabb – mondja Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, aki szerint a közgyűlésben többséget adó Éljen VárosuNk! (ÉVE) frakció tagjai hiába próbálják elhitetni a kanizsaiakkal, hogy a most zajló beruházások nekik köszönhetők, a választók pontosan tudják, hogy ezek a fejlesztések az elmúlt 10-12 év erőfeszítéseinek eredményei. A képvi­selő szerint politikai síkon már annak is örülni kell, ha az ÉVE-frakció nem gördít akadályt a folyamatban lévő fejlesztések útjába.

Pásztor András

Cseresnyés Péter: A tervezett beruházások megvalósulnak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő szerint a szivárványkoalíció képviselői egyre gyakrabban tesznek olyan kijelentést, nyilatkozatot, melyből úgy tűnik, mintha egy-egy városi beruházás, fejlesztés az ő érdemük lenne.

– Ez nyilvánvalóan nem igaz, de aki egy kicsit is nyomon követte az elmúlt néhány ciklusban megvalósult és jelenleg is zajló beruházásokat, az pontosan tudja, hogy a belváros megújítása, a Csónakázó-tó fejlesztése, az ipari park bővítése vagy a sportcsarnok építése a korábbi fideszes városvezetés érdeme – fogalmazott Cseresnyés Péter. – Az, hogy ilyen látványosan haladnak az építkezések, nem csupán pár hónap munkája. Olyan feszített tempójú, többnyire a háttérben zajló munkáról beszélünk, amelyhez évekkel ezelőtt hozzáfogtunk. Amúgy pedig minden nagy beruházásra igaz, hogy a tervezés, a közbeszerzési eljárás, a terület biztosítása, az üzemeltetés kidolgozása, valamint az engedélyek beszerzése együttesen jóval több időt vesz igénybe, mint az épület felhúzása. Ez az alapos előkészítő munka köszönhető a Városfejlesztő Kft. korábbi vezetőjének, Hederics Erikának és munkatársainak. Hatékony munkával érték el azt, hogy az önkormányzati cég a 7,5 milliárdos uniós és eddig 28 milliárdos hazai forrás mellé határon átnyúló és brüsszeli finanszírozású pályázatokon is jelentős forrásokat szerzett meg a városnak.

Cseresnyés Péter: A tervezett beruházások megvalósulnak
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter szerint a hamarosan megújuló Szent Imre utcai fogászati rendelő vagy éppen a Kiskastély rekonstrukciója kapcsán is félrevezető nyilatkozatokat tettek az ellenzéki tömörülés képviselői, úgy állítva be a történéseket, mintha a nyertes pályázatok a saját érdemeik lennének.

– A Kiskastély felújítására már 2017 óta kerestük a megfelelő megoldást, mígnem két éve megjelent egy határon átnyúló projekt, s erre tavaly tavasszal be is nyújtott egy pályázatot az önkormányzat – hangsúlyozta Cseresnyés Péter. – A Területfejlesztési Operatív Program keretében pedig három orvosi rendelő kialakítására, illetve felújítására adott be nyertes pályázatot a korábbi városvezetés. Tehát az igazság az, hogy a szivárványkoalíciónak semmi köze nincs ezen beruházások tervezéséhez, engedélyeztetéséhez és kivitelezéséhez. Az egyetlen dolog, amit az elmúlt hét hónap során a kanizsai beruházások kapcsán felmutattak, az a ve­lodrom építésének hátráltatása volt.

Cseresnyés Péter megnyugtatásul hozzátette: a tervezett beruházások, hacsak lépésről lépésre is, de megvalósulnak. Ebből a munkából nincs kizárva az ÉVE-frakció, segítő, támogató együttműködésüket bármikor szívesen fogadja Balogh László polgármester és Bizzer András alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában