A hosszú bezártság után

2020.06.16. 16:00

„Berobbant” a túraszezon

A kijárási korlátozás lazítása után beindult a túraszezon – mondta Lőrincz Sándor, a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat vezetője.

Horváth-Balogh Attila

A május 23-ai túrán közel negyven természetjáró vett részt

Fotó: Kék Virág Túracsapat

A társaság már túl is van egy jól sikerült kiránduláson: a május 23-ai programon a hosszú bezártság után 38 természetjáró vett részt.

– Soha rosszabb újrakezdést! – szögezte le Lőrincz Sándor. – A túraszervezés mellett tovább folyik a Várdomb régió turistairányító rendszerének karbantartása is. Az elmúlt időszakban elkészült a Kurta-hegyi és a Lukács-dűlőben lévő útirányjelző táblák helyreállítása, karbantartása, valamint sikeresen feltöltöttem az open street map térképre a Várdombra haladó sárga és kék háromszög jelzésű útvonalakat, illetve a Várdomb-forrástól a kék háromszög jelzésig tartó sárga körjelzést is. Június 20-án az Országos Kéktúra hetedik túrájára kerül sor a Bakonyban, saját szervezésünkben, Nagyvázsony–Kab-hegy–Úrkút– Kislőd útvonalon, majdnem 22 kilométer táv megtételével, 480 méter szintemelkedéssel. Indulás 6 órakor a Bolyai-iskola régi bejáratától. A túrára már beteltek a helyek.

A május 23-ai túrán közel negyven természetjáró vett részt
Fotó: Kék Virág Túracsapat

Lőrincz Sándor elmondta még, hogy június 21-én 9 órától indul egy másik túra a Teleki úti régi víztoronytól a Csónakázó-tavi kilátóhoz és a Látóhegyre, amit a helyi Olaj­ipari Természetbarát Egyesület szervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában