Koronavírus Zalában

2020.05.30. 07:00

Változás a megyei kórház osztályainak működésében

Jövő héten részlegesen megkezdi működését a megyei kórház fizioterápiás részlege.

ZH

A maszk viselése kötelező az intézményben

Fotó: Katona Tibor

Az intézmény tájékoztatása szerint a korlátozott létszámra való tekintettel az egyéni gyógy­tornakezelések csak a friss traumás sérültek számára indulnak el. Az elektroterápiás és masszázskezelések esetén is csökkentett beteglétszámmal kezdődik meg a működés. Csoportos vízi és száraz tornákat még nem tartanak. A körülményekre tekintettel az eddig előjegyzett időpontokat törölték, és kérik, hogy az új időpontokat kizárólag telefonon egyeztessék a diszpécserekkel a 92/501-556-os telefonszámon. A kezelésre maximum az egyeztetett időpont előtt 15 perccel jelentkezzenek a páciensek. Lázas, köhögő pácienst nem fogadhatnak, így aki betegség tüneteit tapasztalja magán, kérjen későbbi időpontot. A kezelésre érkezők a rendelőintézet bejáratánál léphetnek be, ahol fel kell mutatniuk kezelőlapjukat. A kötelező kikérdezést és testhőmérséklet-mérést már a központi fizioterápia bejáratánál végezik el. A maszk viselése kötelező, valamint a kórházi gyógyszertárban megvásárolható kezelőkendőt minden alkalommal hozni kell.

A maszk viselése kötelező az intézményben
Fotó: Katona Tibor

Megváltozott a radiológia és izotópdiagnosztikai osztály működési rendje is. A járványügyi helyzet miatt több szakrendelésen – CT, MR, mammográfia, röntgen, izotóp­diagnosztika – elmaradt, előjegyzett vizsgálatokat folyamatosan átütemezik és az új időpontról telefonon értesítik a pácienseket. Akut tünetek esetén azonban fel kell keresni a vizsgálatot javasló szakorvosi rendelést. A betegfogadás új előírásai miatt a rendelőintézeti ultrahang szakrendelésen törölték az összes előjegyzett időpontot. Emiatt valamennyi pácienseknek új időpontot kell kérnie telefonon (92/501-567 vagy a 92/507-500/1431 mellék). Miután sokan várnak a vizsgálatra, a vonalak várhatóan túlterheltek lesznek. A rendelőintézeti ultrahang és röntgen szakrendelésre sürgős beutalóval érkező páciensek számára a háziorvosnak, illetve a beküldő szakrendelésnek kell előjegyzési időpontot egyeztetnie. A kórház honlapján lehet tájékozódni arról, mely szakrendelések esetében kell új vizsgálati időpontot kérni a pácienseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában