Koronavírus Zalában

2020.05.29. 07:00

Táblagépekkel segítik a gyermeket nevelő egészségügyi dolgozókat

Ezer táblagéppel segítik az iskoláskorú gyermekeket nevelő egészségügyi dolgozókat egy pályázatnak köszönhetően. A zalai díjazottak csütörtökön vették át a készülékeket.

Arany Gábor

Böjti Judit veszi át a táblagépet Tóthné Födő Gyöngyitől

Fotó: Katona Tibor

A 2004-ben alakult, 123 ezernél több tagot számláló Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara zalai szervezetének területi elnöke,

Tóthné Födő Gyöngyi elmondta, szakmai szervezetük márciusban tett közzé felhívást, hogy tagjaik támogatására felajánlást várnak, tekintettel a koronavírus okozta kihívásokra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Magyar Telekommal és a Samsung Magyarországgal közösen ezer darab 10 colos táblagépet ajánlott fel, és ezekre az egészségügyi szakdolgozók pályázhattak bizonyos kritériumok teljesítésével.

Böjti Judit veszi át a táblagépet Tóthné Födő Gyöngyitől
Fotó: Katona Tibor

Az országból 3500 pályázat érkezett és 2250 felel meg az elvárásoknak. A megyék és a főváros egészségügyi, szociális intézményeiben dolgozók között osztották ki az ezer készüléket, ezekből 33 darab jutott Zala megyébe. Az egyiket Szekér Tamás, a megyei kórház ápolási osztályának diplomás ápolója vehette át. Mint megtudtuk, 26 éve dolgozik az intézményben, és a vírushelyzet miatt home office-ban otthon dolgozó, másoddiplomájára készülő gyógytornász feleségével négy iskolás gyermeket nevelnek. A digitális oktatás bevezetésekor fejtörést okozott számukra a gyermekek órarendjének összehangolása, mert bár otthon több mobiltelefon van, de csak egy számítógép. Ezért számukra komoly segítséget jelent a pályázaton elnyert tablet.

Mint elhangzott, a készülékekhez 10 Gbyte adatforgalom is jár, ráadásul oly módon, hogy ez nem csökken, amennyiben az online tanuláshoz szükséges oldalt keresi fel a készülék használója.

Az átadáskor a területi elnök elmondta: a kamara zalai szervezete közel nyolcmillió forint értékű védőfelszereléssel, 1100 darab FFP2-es maszk­kal és 250 speciális overallal, valamint vízforralókkal és vízszűrős kannákkal segített 25 egészségügyi és szociális intézményt.

A rendezvényen a kamara nevében mondtak köszönetet szerkesztőségünk, a Zalai Hírlap főmunkatársának, Magyar Hajnalkának az egészségügyi szakdolgozókról szóló hiteles, lelkiismeretes tudósításaiért, tekintettel arra, hogy kollégánk nyugdíjba vonult. Ez alkalomból Tóthné Födő Gyöngyi Kossuth Zsuzsanna-emlékérmet adott át Magyar Hajnalkának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában