Koronavírus Zalában

2020.05.11. 15:55

Mutatjuk a nagykanizsai óvodák gyermekfelügyeletére vonatkozó legfrissebb információkat

Az alábbiakban Balogh László polgármester hétfői, óvodákkal kapcsolatos tájékoztatóját közöljük.

zaol.hu

„Tisztelt Kanizsaiak!

Lassan két hónapja, még március közepén rendkívüli szünetet rendeltem el az önkormányzat fenntartásában működő óvodákban. A nevelési intézményekben azóta ügyeleti rendszerben biztosítják a gyerekek felügyeletét. Az ovisokkal kezdetben három tagóvodában foglalkoztak a szakemberek, ám a 152/2020. (IV.27) Kormányrendelet alapján múlt szerdától a Nagykanizsa Központi Óvoda összes tagóvodájában fogadják a kicsiket. Az adatok azt mutatják, szükség van az óvodák által biztosított gyermekfelügyeletre, hiszen múlt héten nagyjából megduplázódott az ellátott óvodások száma.

Dr. Némethé Kovács Edit intézményvezetőtől azt a tájékoztatást kaptam, hogy az ügyeletet fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára biztosítják abban az esetben, ha a szülő vagy más törvényes képviselő munkavégzés vagy egyéb ok miatt ezt igényli. A szülőnek felelőssége teljes tudatában, írásban kell nyilatkoznia arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben. Az ügyelet igénybevételére a szándékot elektronikus levélben vagy telefonon kell jelezni a tagóvoda vezetőjének.

 • Az ügyeletet kiscsoportos formában szervezik, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyeletét tudják biztosítani.
 • A gyermeket az óvoda bejáratában fogadják, a szülők nem léphetnek be az óvoda épületébe.
 • Az óvodapedagógusok beosztását az ügyeleti igényekhez igazítják. Ez azt jelenti, hogy a gyermeket nem biztos, hogy saját óvónénije fogadja az óvodában.
 • Kérik, hogy az óvodába csak a legszükségesebb holmikat hozzák magukkal a gyerekek. Az ovisok játékaikat a fertőzésveszély elkerülése érdekében hagyják otthon.
 • Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

  Balogh László

  Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere”

  https://www.facebook.com/baloghlacinagykanizsa/photos/a.583969555340676/760516937685936/?type=3&theater

  Koronavírus Zalában

  A dosszié további cikkei

   

  Koronavírus Zalában

  A dosszié további cikkei

  Ezek is érdekelhetik