Koronavírus Zalában

2020.05.08. 13:00

Munkával telik a jubileum Pusztaszentlászlón

A koronavírus-járvány miatt nem tarthatta meg ünnepi közgyűlését a 40 éve alakult pusztaszentlászlói Haladás Horgászegyesület, az idei fejlesztési terveik megvalósítását azonban nem gátolja a kialakult helyzet.

Gyuricza Ferenc

Széll Róbert horgászik a Felső-tavon

Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek között erről beszélt lapunknak Jandó Zoltán, aki 2015 óta látja el a civil szervezet elnöki feladatait. Mint mondotta, nagy reményekkel vágtak neki 2020-nak, hiszen egyrészt jubileumot ünnepelnek, mellette pedig olyan nagyszabású fejlesztési terveket is dédelgetnek, amelyek hosszú távon megalapozhatják az egyesület jövőjét. Az áprilisra tervezett ünnepi közgyűlés megtartásáról azonban le kellett mondaniuk.

Széll Róbert horgászik a Felső-tavon
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Egyelőre nem is tudjuk, hogy a korlátozó intézkedések miatt mikor tarthatjuk meg a közgyűlésünket, mindenesetre az egyesület megalakulásának 40 éves jubileuma alkalmából a vezetőség úgy döntött, hogy 40 napra felfüggeszti a horgászrendben szereplő korlátozást, azaz egészen május 24-én késő estig időkorlátozás nélkül, mindennap 0–24 óráig lehet horgászni a pusztaszentlászlói Felső-tavon – mutatott rá az egyesületi elnök. S azzal folytatta, a járvány ellenére mindez azért is lehetséges, mert a horgászat még a jelenleginél szigorúbb kijárási korlátozás ideje alatt sem tartozott a tiltott tevékenységek közé.

– A jelenlegi helyzet arra is lehetőséget biztosít, hogy a fejlesztési terveinket megvalósítsuk – folytatta Jandó Zoltán. – A tavaszra tervezett közösségi környezetvédelmi munkánk is elmaradt, de a horgásztársak egy része önkéntes vállalás révén már megkezdett több aktuális feladatot, így a tó déli végén található gyalogút elhabolódásának megállítását, vagy a tóparti növényzet ritkítását és frissítő vágását. Az elmúlt évben több pályázaton szerepeltünk sikeresen. Ezek egyike során, egy áruházlánc akciójának köszönhetően százezer forintos támogatást kaptunk mozgáskorlátozott-horgászhely kialakítására, s szintén pályázati támogatásból megkezdtük a nyugati oldali horgászút felújítását is. Ez utóbbi munkavégzés következő üteme a terveink szerint május 9-től folytatódik. Úgyszintén pályázati támogatásból tudtunk eszközbeszerzést megvalósítani. Motorfűrészt, fűnyírót vásároltunk, valamint a halnevelőként működő Alsó-tóhoz egy vízforgató berendezést vettünk. A söjtöri általános iskolában indított horgászszakkörünket viszont egyelőre fel kellett függesztenünk.

Az egyesület idei legnagyobb fejlesztési programja a Felső-tó régi, balesetveszélyessé vált, emiatt évekkel ezelőtt lezárt, majd tavaly el is bontott 54 méteres fahídjának újraépítésére irányul. Ennek anyagi fedezetét szintén egy pályázat biztosítja. Jandó Zoltán kérdésünkre elmondta: a kivitelezéssel megbízott vállalkozó úgy nyilatkozott, az építési munkálatokat várhatóan júniusban kezdi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában