kicsivel több mint 54 millió forintból

2020.05.18. 07:00

Felújítják a Nagyrác utcai orvosi rendelőt Nagykanizsán

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a város folytatja az egészségügyi alapellátás fejlesztését, melynek részeként kicsivel több mint 54 millió forintból újul meg a Nagyrác utcai körzeti orvosi rendelő.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter, Balogh László és dr. Zámodics Imre a rendelő előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A teljes projekt közel 244 millió forintból valósulhat meg, s a Nagyrác utcai rendelőn kívül további két elemet tartalmaz. Szerepel benne még a Szent Imre utcai fogászati alapellátási rendelő felújítása, valamint egy új gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat építése a Csengery úton.

A pénteki Nagyrác utcai területátadáson Balogh László polgármester mellett Cseresnyés Péter államtitkár is megjelent. A városvezető elmondta: az épületet az 1960-as évek közepén húzták fel, már teljesen elavult, ezért vált időszerűvé a teljes körű felújítása.

Cseresnyés Péter, Balogh László és dr. Zámodics Imre a rendelő előtt
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A napokban kezdődő munkálatok során egyebek mellett kicserélik a nyílászárókat, szigetelik az épületet, korszerűsítik a fűtési rendszert, modernizálják a csapadékvíz-elvezetést, megújulnak a belső terek és az akadálymentesítést is elvégzik. A felújítási program keretében az orvosi rendelő kapcsán elérni kívánt eredmény egy költséghatékonyan fenntartható, hosszú távon beavatkozást nem igénylő épület, amit az ellátásban dolgozók és a körzethez tartozó ellátásra jogosultak szívesen használnak. A szolgáltatások színvonala pedig még tovább emelkedhet.

– A kormányzat néhány éve úgy határozott, hogy a megyei jogú városoknak, önkormányzatoknak olyan forrást ad a kezébe, aminek a felhasználásáról ők dönthetnek – emlékeztetett beszédében az államtitkár. – Nagykanizsa közel nyolcmilliárd forint fölött rendelkezhet, s ennek az összegnek bizonyos részét éppen ezekre a nemes ügyekre költi most. Az egyik a kiskanizsai Nagyrác utcai orvosi rendelő, aminek az állapota az évtizedek alatt leromlott, és a beruházásnak hála végre modern, 21. századi körülmények között fogadhatják majd a pácienseket.

Dr. Zámodics Imre, a körzet háziorvosa a helyszínen hozzátette: mától egészen a felújítás végéig – várhatóan 2021 februárig – a Bajcsy-Zsilinszky utca 38/a. szám alatt (a volt gyógyszertár helyén) fogadja a betegeket. A rendelő telefonszáma és a rendelési idő nem változik a felújítás ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában