Koronavírus Zalában

2020.05.04. 07:00

Emelkedett az igazolt koronavírusos esetek száma; rendhagyó anyák napja – Mutatjuk, mi történt vasárnap Zalában

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. Összeállításunkban felidézzük a vasárnapi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, Zala megyét érintő híreket, információkat.

zaol.hu

Forrás: Shutterstock

Emelkedett az igazolt koronavírusos esetek száma Zalában

Tovább folytatódott a hét folyamán tapasztalható emelkedés. A koronavirus.gov.hu szerinti legfrissebb adatok szerint ez a szám tovább emelkedett: a szombati 115 fertőzöttről, vasárnap reggelre 123 főre emelkedett a betegek száma. Hétfőn sajnos újabb növekedést mutatott a koronavirus.gov térképe: a legfrissebb adatok már 139 szerint betegről tudnak.

 

Így köszöntik Zalában az édesanyákat a járvány idején

Május első vasárnapja az anyák napja, amikor is a gyermekek köszöntik fel az édesanyjukat az egész éves fáradhatatlan odaadásukért. Ám az idei anyák napja rendhagyó, mivel a koronavírus járvány miatti intézkedések a személyes érintkezést korlátozzák. IDE kattintva nézze meg hogyan ünnepelték megyeszerte az édesanyákat.

Fotó: Zalaszentgrót város hivatalos oldala

 

 

Kötelező a vasúttársaság járatain az arc eltakarása

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben, így a vasúton is mindenkinek kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében. Bővebb információk a vasárnapi cikkünkben.

Fotó: MÁV-csoport

Pozitív gondolatok helyiektől nemcsak helyeiknek – Bella Leventével beszélgettünk

A zaol.hu pozitív gondolatokkal szeretne segíteni olvasóinak, a pandémia időszakában. Így fogadjatok szeretettel új sorozatunkat, amiben egy-egy híres zalai személyiséget, előadót szólaltatunk meg a koronavírus-járvány kapcsán. Mit csinál a bezártság alatt? Milyen tervei vannak a járvány lecsengése után? Mit tanácsol az embereknek, hogy kibírják ezt a nehéz időszakot? Cikksorozatunk első részében Bella Leventét kérdeztük az Audioshake-ből. Olvassa el a teljes cikket az alábbi linken.

Bella Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában