ügyintézés

2020.05.20. 13:00

Ellenőrzött bejelentés Zalaszentgróton

Május 18-tól hatályos a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről és az ellenőrzött bejelentésről szóló kormányrendelet, hívta fel rá a figyelmet hirdetményében dr. Simon Beáta jegyző. A jogszabály eltérést enged a törvényi előírásoktól.

ZH

A rendeletben meghatározott engedélyköteles tevékenységek engedélyezési eljárás nélkül végezhetők, miután erről értesítést kap a kérelmező a bejelentéstől számított nyolc napon belül (szakhatóság közreműködése esetén 12 napon belül).

A következő ügyek intézhetők így: kereskedelmi működési engedély, telepengedély, zaj- és rezgésvédelemmel kap­csolatos hatósági engedély, jegyzői engedélyhez kötött kutak létesítése, fennmaradása, a kutakhoz tartozó víztisztító létesítmények, továbbá maximum évi 500 köbméterig a háztartási szennyvíz tisztítását és a szennyvíz elszikkasztását szolgáló létesítmények kialakítása, üzemeltetése, fennmaradása és megszüntetése.

A Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal kizárólag elektronikus úton fogadja a kérelmeket a [email protected] oldalon.

Nem lehet eljárni ilyen módon anyakönyvi, gyámügyi és gyermekvédelmi ügyekben, óvodai felvételi ügyében, fakivágási engedéllyel kapcsolatban, adóigazgatási eljárásban, valamint hatósági bizonyítvánnyal, igazolvánnyal és nyilvántartással összefüggő ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában