ügyintézés

2020.05.20. 13:00

Ellenőrzött bejelentés Zalaszentgróton

Május 18-tól hatályos a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről és az ellenőrzött bejelentésről szóló kormányrendelet, hívta fel rá a figyelmet hirdetményében dr. Simon Beáta jegyző. A jogszabály eltérést enged a törvényi előírásoktól.

ZH

A rendeletben meghatározott engedélyköteles tevékenységek engedélyezési eljárás nélkül végezhetők, miután erről értesítést kap a kérelmező a bejelentéstől számított nyolc napon belül (szakhatóság közreműködése esetén 12 napon belül).

A következő ügyek intézhetők így: kereskedelmi működési engedély, telepengedély, zaj- és rezgésvédelemmel kap­csolatos hatósági engedély, jegyzői engedélyhez kötött kutak létesítése, fennmaradása, a kutakhoz tartozó víztisztító létesítmények, továbbá maximum évi 500 köbméterig a háztartási szennyvíz tisztítását és a szennyvíz elszikkasztását szolgáló létesítmények kialakítása, üzemeltetése, fennmaradása és megszüntetése.

A Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal kizárólag elektronikus úton fogadja a kérelmeket a [email protected] oldalon.

Nem lehet eljárni ilyen módon anyakönyvi, gyámügyi és gyermekvédelmi ügyekben, óvodai felvételi ügyében, fakivágási engedéllyel kapcsolatban, adóigazgatási eljárásban, valamint hatósági bizonyítvánnyal, igazolvánnyal és nyilvántartással összefüggő ügyekben.

Ezek is érdekelhetik