Koronavírus Zalában

2020.05.06. 15:19

Balogh László: Újra kinyit a bolhapiac Nagykanizsán, a Csarnok Üzletház működése módosult

Nagykanizsa polgármestere szerdán tájékoztatta a lakosokat a közösségi médiában.

zaol.hu

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere

Forrás: Facebook

Fotó: Balogh László

A hétfőtől érvénybe lépett kormányrendelet alapján Nagykanizsán is történnek enyhítések. Balogh László közölte, a Csarnok üzletház működése a következők szerint módosul:

- Nagykanizsán a Kalmár u. 6. szám alatt működő élelmiszerpiacon (a vásárcsarnok élelmiszerpiacán) a 65. életévüket betöltött személyekre vonatkozóan megszűnt a kizárólagos látogatási idősáv, vagyis a teljes nyitva tartás ideje alatt mindenki korlátozás nélkül látogathatja a piacot.

Fontos kiemelni, hogy a korlátozás nélküli látogatás csak a piacra vonatkozik, nem érinti az élelmiszerüzletek, drogériák, gyógyszertárak, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek látogatási rendjét. Ott továbbra is a hatályban van a már ismert, a 65. életévüket betöltött személyekre vonatkozó kizárólagos, 9.00 óra és a 12.00 óra közötti látogatási idősáv.

- Május 4-étől vasárnaponként is újra nyitva tart a vásárcsarnok élelmiszerpiaca és a Bolhapiac.

- Csütörtöktől a csarnok minden bejárati ajtaja nyitva áll, mivel nincs kizárólagos látogatási idősáv.

A kormányrendelet mindenkit kötelez, hogy más emberekkel való szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozza, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartson. Emellett mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában