Mélyzöld hozzáállás

2020.05.20. 07:00

Aláírták a „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” projekt újabb elemének vállalkozási szerződését

A polgármesteri hivatalban kedden délelőtt írták alá a „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” című, a területi operatív program által támogatott projekt újabb elemének vállalkozási szerződését.

Horváth-Balogh Attila

Balogh László (balra) Mező Gábor ügyvezetővel írta alá a kivitelezői szerződést

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A projekt fő eleme, az Eötvös tér már egészen új arcát mutatja: Czirákiné Pakulár Judittól, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy itt a kivitelezés az ütemterv szerint halad. A Nagy-Magyarország emlékmű környéke május végére teljesen elkészül, a Trianon 100. évfordulójához kapcsolódó megemlékezést már ott lehet megtartani. A gyermeknapra kész lesz a játszótér és környéke is, a teljes befejezés pedig szeptember közepére várható. Tegnap a projekt keretében két újabb terület rehabilitációja kapott zöld lámpát, miután a városházán Balogh László polgármester és a Mermaid Kft.-t képviselő Mező Gábor ügy­vezető-tulajdonos aláírta a Szent József téren (az Alsótemplom előtt) és a Pannon Egyetemnél található parkolók, illetve zöldterületek kivitelezéséről szóló szerződést.

Balogh László (balra) Mező Gábor ügyvezetővel írta alá a kivitelezői szerződést
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint elhangzott, a nettó 217 millió forintos beruházás keretében majd 10 ezer négyzetméteren térkő burkolatú parkolóhelyeket alakítanak ki, a belső közlekedő­utak új aszfaltburkolatot kapnak, megújulnak a járdák és a közvilágítás, a parkolók környezetében lévő zöldfelületek, illetve a parkolóhelyek között új zöldterületeket alakítanak ki, fákat és cserjéket ültetnek. A beruházás a Pannon Egyetemnél kezdődik el a mai munkaterület-átadással.

Jelentős részben már megújult az Eötvös tér
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Nagykanizsa büszke lehet arra, hogy rendkívül sok zöldterülettel rendelkezik, melyek most tovább bővülnek – szögezte le az aláírás előtt Balogh László polgármester. – A távolról jövők mindig rácsodálkoznak például arra, hogy a lakótelepeink mennyire zöldek, barátságosak. Nem véletlen, hogy távlatos elképzeléseinket is a „mélyzöld” hozzáállás határozza meg, ezért szeretnénk Kanizsát többek között a körforgásos gazdaság mintavárosává tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában