Saját erőt, de vis maior-támogatást is felhasználnak

2020.04.17. 10:00

Útfelújítások zajlanak Zalatárnokon

Húsvét után megkezdődtek az útfelújítások a göcseji településen. Ezek egy részét vis maior-támogatás igénybevételével finanszírozza az önkormányzat, de zajlanak saját erős beruházások is.

Gyuricza Ferenc

A kivitelező munkatársa, Szabó Krisztián és Soós Zsolt szemléli a munkálatokat Fotó: a szerző

Tegnap kora délután a temetőhöz vezető zúzalékköves úton dolgoztak a munkások. Soós Zsolt polgármester elmondta: ez az egyik olyan szakasz, amit saját bevételei terhére javíttat ki az önkormányzat.

– A kérdéses út a temetőhöz vezet, illetve a Szent György-hegyi szőlőbirtokok is ezen keresztül érhetők el – magyarázta a polgármester. – Itt szintkiegyenlítést és padkázást végez a munkálatokkal megbízott vállalkozó. Hasonló munkákra kerül sor az Ady Endre utcában is, szintén önerőből.

A kivitelező munkatársa, Szabó Krisztián és Soós Zsolt szemléli a munkálatokat Fotó: a szerző

Vis maior-támogatással zajlik helyreállítás a Rózsa és a Szabadság utcák aszfaltburkolat nélküli részein, ahol tavalyi esőzések során keletkezett károk nehezítették a közlekedést.

– Vis maior-támogatásból csak az eredeti állapot helyreállítására, vagyis a keletkezett károk javítására van lehetőség – sorolta tovább Soós Zsolt. – Ez azt jelenti, hogy az említett szakaszokon az árkok iszapolását, kitisztítását végezhetjük el, valamint az útfelület egyenetlenségét szüntethetjük meg. Az önkormányzati utakkal kapcsolatosan azonban fejlesztési elképzeléseink is vannak, a Magyar Falu Program pályázati lehetőségeit kihasználva szeretnénk aszfaltozásokat végezni, ezek a tervek jelenleg kidolgozás és egyeztetés alatt vannak.

Soós Zsolt a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzettel kapcsolatos fejleményekről szólva elmondta: sikerült annyi szájmaszkot beszerezni, illetve varrni a településen, hogy a helyi lakosok döntő többségét el tudták látni ezzel a védőfelszereléssel. A hiányzó darabok pótlásáról is gondoskodnak. A védekezési feladataikat részben megkönnyíti, hogy egy baki mezőgazdasági vállalkozás – amelynek többek között Zalatárnokon is vannak érdekeltségei – 200 ezer forinttal támogatta az önkormányzatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában