Elkezdődött az alapozása

2020.04.29. 09:00

Óvodát építenek Zalaszentlászlón

Makovecz Imre az általa tervezett zalaszentlászlói faluház 1985-ös átadása után 1990-ben óvodát tervezett az épület mellé. Harminc év után, a napokban elkezdődött a létesítmény alapozása.

Szalay Csaba

Megkezdődött az alap betonozása

Fotó: önkormányzat

Bohár István polgármester elmondta, hogy 300 millió forintból, a Makovecz Imre Alapítványon keresztül kapott állami támogatásból 25 férőhelyes óvoda és 7 fős bölcsőde építése kezdődött el a településen. Az épület tetőterében pedig 6 szobát alakítanak ki, ezzel bővül a településen a szálláshelyek száma, így az eddig is népszerű alkotótáborok lakóit például majd 14 szobában tudják elhelyezni.

Megkezdődött az alap betonozása
Fotó: önkormányzat

A támogatási összeg a szerkezetkész épületre elegendő, ami várhatóan ősz végéig elkészül. A teljes befejezéshez szükséges pénzre az alapítvány további pályázatot nyújt be. Az új óvoda elkészülte után a régi óvodaépületben lévő konyha bővítésére kerül sor, mert egyre többen igénylik a szomszédos községekből is az ételkiszállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában