Koronavírus Zalában

2020.04.20. 09:00

Minden hévízi két maszkot kapott

Két-két védőmaszkot vehettek át a város polgárai a hétvégén.

Péter B. Árpád

Mindenki két-két, jó minőségű maszkot kapott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Négy osztóponton, lakcímkártyájuk felmutatásával vihették el a helyiek a mosható textil szájmaszkot, amely minden cseppfertőzéssel terjedő betegség ellen védelmet nyújt, illetve a jelenleg leghatékonyabb FFP2-es típusú. Délelőttönként a 65 év felettieket, délután pedig a fiatalabbakat várták.

Pénteken és szombaton adták át az önkormányzat által vásárolt védőfelszereléseket, és aki kérte, annak házhoz vitték a maszkokat.

Mindenki két-két, jó minőségű maszkot kapott
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Papp Gábor polgármester arról beszélt lapunknak, a helyiek egészségének védelme most mindennél fontosabb, ezért rendelték meg már egy hónapja a maszkokat, amelyek mellé mindenki tájékoztató kiadványt is kapott, amely például a személyes higiénia, így a rendszeres kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet.

– A hévíziek eddig is fegyelmezettek voltak a veszélyhelyzet idején, s erről tettek tanúbizonyságot ebben a két napban is, hiszen betartották az átvétellel kapcsolatos biztonsági kéréseinket. Eddig is sokan használtak a városban maszkot, bízom abban, hogy ezentúl még több emberen lesz védőfelszerelés.

A központi óvodánál vette át a csomagot Kiss Andrea, aki elárulta, két gyermekének és egy nyugdíjas ismerősének viszi a védőeszközt. Azt mondta, örülnek a lehetőségnek, és használják is majd a maszkokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában