Koronavírus Zalában

2020.04.08. 09:00

Maszkok a csatári művésztől, Fehér Beatrixtól

Mintegy 230 darab, többször használatos, mosható, vasalható maszkot osztottak ki eddig Csatárban a település lakói között. Az arcvédők a településen élő iparművész, divattervező, Fehér Beatrix jóvoltából készülhettek el.

Magyar Hajnalka

Fehér Beatrix egyik dizájnmaszkja

Fotó: ZH

Péntek Gabriella polgármester elmondta, Fehér Beatrix kezdeményezte a felajánlást, a faluvezetés pedig örömmel elfogadta a gesztust. El is készült mintegy 300 maszk, amelyből a helybéliek igénylése alapján 230 talált már gazdára az 530 lelkes településen. Az arcvédőket az önkormányzat dolgozói helyezték el a postaládákban. Péntek Gabriella hozzátette még, hogy további kéréseket is ki tudnak elégíteni.

Fehér Beatrix egyik dizájnmaszkja
Fotó: ZH

Fehér Beatrix iparművész, divattervező egy évtizede él Csatáron, Budapestről költözött ide zalai kötődésű férjével. Másfél évtizede hozta létre saját tervezésű divatmárkáját, amelynek különlegessége, hogy a felhasznált kelméket az iparművész által készített fotókból születő motívumok díszítik. A kollekciókat Zalaegerszegen varrják.

A lakosság számára készített mosható, pamut arcvédők
Fotó: ZH

Fehér Beatrix lapunk érdeklődésére elmondta, a jár­vány­ügyi veszélyhelyzetben tapasztalt maszkhiány késztette arra, hogy a varrodát átmenetileg más feladatokkal lássa el. A csatáriaknak készített adománymaszkok mellett Bakról is kapott már megrendelést 800 darabra. Ez az első munkájuk, ami eltér a divatprofiltól, igyekeznek alkalmazkodni a körülményekhez.

A tervező persze nem bújhat ki a bőréből, ezért az egyszínű, pamutanyagból varrt maszkok mellett design arcvédők is készülnek, a rá jellemző, nyomott mintás anyagokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában