Fuvolistanövendék komponálta a legjobb dallamot

2020.04.06. 11:00

Lezárult a nagykanizsai zeneiskola csengőhangversenye

A Farkas Ferenc Zeneiskola nemrég mobiltelefoncsengőhang-versenyt hirdetett a tanulóinak. A növendékek izgalommal vetették bele magukat a játékba, melynek kihirdették az eredményét.

Benedek Bálint

Az online viadal ötlete a szülőktől származott, akik szerették volna, ha az iskola együttesei kanizsai csengőhangot állítanak össze. Arra kérték a tanítványokat: komponáljanak rövid, öt másodperces, gyorsan ismétlődő dallamokat.

Ahogy arra Baráth Adrien intézményvezető is számított, a verseny iránt főleg az általános iskolás korosztály mutatott érdeklődést. A gyerekek főleg saját hangszerük segítségével találtak ki csengőhangot. A viadalt a zeneiskolai tanulmányaiban 1. osztályos Kiss Nóra (fuvola) nyerte, megelőzve a 4. osztályos Vanyó Karsa (trombita) és a 2. osztályos Vanyó Fülöp (szaxofon) alkotta fúvósduót, valamint a szólóban is induló Vanyó Fülöpöt. Rajtuk kívül dicséretben részesült a másodikos Tóth Inez Gréta (zongora) és Varga Jázmin Nóra (furulya), valamint a harmadikos Bognár Flóra Szilvia (zongora).

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában