Segítségnyújtás

2020.04.03. 16:00

Egy vállalkozás jótékonykodott Lentiben

Rászoruló, hátrányos helyzetű családok kaptak almát és almalét a Móricziskola alapítványán keresztül egy vállalkozás felajánlásának köszönhetően.

Korosa Titanilla

Szabóné Zakó Krisztina (balra) Kovács Szilviának és gyermekeinek vitte el a csomagokat Fotó: Korosa Titanilla

Az alsószenterzsébeti Zalaalma Kert és Hűtőház kereste meg a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményt, illetve annak Esély a Fogyatékos Gyermekekért nevű alapítványát, hogy a mostani nehéz helyzetben szeretnének hozzájárulni a gyerekek egészségéhez, ellátásához, és örömet szerezni nekik.

- Az akció keretében összesen 17 láda alma érkezett, darabonként 30 kilogramm gyümölccsel az iskolába, és közel ezer darab százszázalékos almalé kétdecis kiszerelésben – tudtuk meg Szabóné Zakó Krisztinától, a Móricz-iskola vezetőjétől.

Szabóné Zakó Krisztina (balra) Kovács Szilviának és gyermekeinek
vitte el a csomagokat Fotó: Korosa Titanilla

- Nagy örömmel vettük ezt a felajánlást, és vállaltuk, hogy célba juttatjuk az adományokat. Szerdán érkezett meg a szállítmány, közben felvettük a kapcsolatot a segítő szolgálatokkal, a kiszállításba besegítettek a falugondnokok, a környékbeli települések önkormányzatai. Mivel egész Zala megye az ellátási területünkhöz tartozik, vannak Lentitől távolabbi települések, ahova magunk juttatjuk el az adományokat a rászoruló, hátrányos helyzetű diákjainknak és családjuknak. Mint elmondta: mintegy 60 gyermekhez jutnak el a csomagok egy-egy táska almával és öt-öt ivólével. Szabóné Zakó Krisztina hozzátette, a gyümölcs és az almalé mellé levelet is küld a gyerekeknek, melyben biztatja és bátorítja őket, hogy tartsanak ki, és várják őket vissza az iskolába. Csömödérben az intézményvezető két családot látogatott meg. Kovács Szilvia három gyermeket nevel, közülük a fiú, Molnár Dominik jár a Móricz-iskolába. Ők három csomagot kaptak. A másik háznál pedig Szabó Friderika és Szabó Alexandra érkezett izgatottan az ajándékért, már mindketten szakképzésben tanulnak. Friderika különösen veszélyeztetett, kiskora óta cukorbeteg, így az étkezése nagy körültekintést igényel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában