Baba-mama szoba is lesz

2020.04.22. 10:00

A vendégek igényei szerint fejlesztenek a gyenesi strandokon

Zöldterületek fejlesztése, családi öltözők kialakítása – néhány fejlesztés azok közül, melyek megvalósulnak a nagyközség strandjain.

Keszey Ágnes

Samu Zoltán és Gál Lajos egyeztet a feladatokról az egyik munkással, Koloszár Györggyel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A gyenesdiási strandok jelenleg nemcsak azért vannak lezárva, hogy az évnek ebben a szakaszában sétányként használható területet ne lepjék el az emberek és ezzel csökkenjen a koronavírus terjedésének veszélye, hanem azért is, mert fejlesztések kezdődtek a rajtuk. A nagyközség önkormányzata 84 millió forint támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán. Ebből a Diási Játékstrandra 65 millió forintot, a Gyenesi Lidóstrandra pedig 19 millió forintot fordítanak. Utóbbit egyébként tavalyelőtt újították meg teljesen, de a másik fürdőhelyen is történtek fejlesztések az elmúlt években.

Samu Zoltán és Gál Lajos egyeztet a feladatokról az egyik munkással, Koloszár Györggyel
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

– A járvány és a recesszió ellenére a pályázat végigvihető, és az eredetileg június 15-re tervezett strandnyitásra mindennel el fogunk készülni – mondta el Gál Lajos polgármester. Hozzátette, hogy a fejlesztések tervezésekor meghatározóak voltak a vendégek igényei, melyeket a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület rendszeresen felmér. Ezek összhangban voltak a Magyar Turisztikai Ügynökség által megjelölt prioritásokkal is.

Reménykedve várják a szezon indulását

– A fő fejlesztés a családbarát illemhelyek, baba-mama szoba kialakítása, a gyerekek számára megfelelő szaniterekkel – szólt a részletekről Samu Zoltán, az önkormányzat strandokért is felelős főtanácsosa. – A nagystrandra meleg vizes zuhanyzó kerül, melyet a strandolók nagyon hiányoltak eddig. A vizet napenergia segítségével fogjuk felmelegíteni A nagystrandon három, a másikon egy új öltözőt alakítunk ki. Egységes lesz az öltözők, valamint a táblák arculata is. A másik fő fejlesztés a vízbe jutás feltételeinek javítása. A Játékstrandon folytatjuk a lépcsős napozóstégek kialakítását, 60 méter hosszúságban. A másik strandon visszaállítunk egy stéget, ez műanyag lesz, melyet tavasszal állítunk fel és ősszel kivesszük a vízből.

Mindezek mellett füvesítik is a területeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában