Koronavírus Zalában

2020.04.28. 07:00

A polgáravatás idén elmarad, fát ültettek Zalaegerszegen

Minden bizonnyal az összes diák számára emlékezetes lesz a 2020-as csonka tanév vége, noha sajnos elmaradnak a ballagások, az érettségi bankettek és a hagyományos városi polgáravató örök életre szóló rendezvényei, mondta Balaicz Zoltán polgármester, a szóban forgó program­folyam egyetlen megvalósult eleme, a végzősök fája avatásakor.

Arany Horváth Zsuzsa

Képünkön Balaicz Zoltán polgármester Zalaegerszeg közössége képviseletében és Bedőcs Anna, a zalaegerszegi diákönkormányzat alpolgármestere, a Csány-szakgimnázium tanulója a 2020-as végzősök fája mellett.

Fotó: Katona Tibor

Tegnap a megyeszékhelyi Béke ligetben a polgármester felidézte, hogy a polgáravatás hagyománya több mint két évtizedes múltra tekint vissza Zalaegerszegen, őt magát annak idején dr. Gyimesi Endre akkori városvezető fogadta polgárrá. Az elmúlt években a Dísz téren és a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben zajlottak az év végi diákbúcsúztató eseményeket kiegészítő rendezvények, melyeket a Városi Diákönkormányzattal karöltve szerveztek a polgármesteri hivatal munkatársai. Idén minderről le kellett mondani, de a diákokkal egyetértésben a faültetés hagyománya folytatódott, a Béke ligetben tegnaptól ott áll a középiskolai tanulmányaikat 2020-ban Zalaegerszegen befejező végzősök juharfája. (A fa a harmadik azon a sétányon, ahova a diákok később visszatérhetnek az érettségi találkozók alkalmával. Az ötlet a diákönkormányzati képviselőktől eredt.)

Képünkön Balaicz Zoltán polgármester Zalaegerszeg közössége képviseletében és Bedőcs Anna, a zalaegerszegi diákönkormányzat alpolgármestere, a Csány-szakgimnázium tanulója a 2020-as végzősök fája mellett.
Fotó: Katona Tibor

A diákok képviseletében jelen lévő Bedőcs Anna diákönkormányzati alpolgármester elmondta, őt is érintik a korlátozások, noha még nem végzős. A Csány László Szakgimnázium tanulójának ugyanis az előre hozott angolérettségit kellett remélhetőleg csak őszre halasztania.

A 2019/2020-as középiskolai „furcsa” tanévben a megyeszékhelyen ballagó középiskolások létszáma 835 fő, közülük a szakképző iskolákba 458-an jártak, a gimnáziu­mokba 377-en (ezen belül a tankerületi fenntartásúakba 310-en, a Mindszenty József Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium kötelékébe pedig 67-en tartoztak).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában