A legjobbkor érkezik a támogatás

2020.03.28. 08:00

Állatbarátok szavazatainak köszönhetően pénzt nyert a nagykanizsai állatotthon

Egy pályázat jóvoltából négyszázezer forint támogatást nyert a kanizsai állatmenhelyt működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület. A nyereményt hasznos dolgokra fordítják.

Szabó Zsófia

Jelenleg 120 kutya vár gazdára a kanizsai menhelyen, az állatok ellátása nem kis terhet ró az Élettér egyesületre

Fotó: Szabó Zsófia

Jókor jött a támogatás, ugyanis, a „megszokottnál” jelenleg jóval népesebb az állatotthon. Százhúsz kutya és húsz cica vár itt szerető gazdira, ám az örökbefogadási kedv csökkent. Ennek oka elsősorban az lehet a menhely munkatársai szerint, hogy a vírus miatt kialakult helyzet miatt kevesebb a látogatók náluk. Ideiglenesen szünetel a kutyasétáltatás, valamint a menhely 15 óráig tart csak nyitva.

Jelenleg 120 kutya vár gazdára a kanizsai menhelyen, az állatok ellátása nem kis terhet ró az Élettér egyesületre
Fotó: Szabó Zsófia

 

Mivel kevesebb állat kerül szerető családhoz, a menhelyre a korábbinál jóval több teher hárul. Ezért kérik az állatbarátok segítségét: száraztápra, konzervre mindig szükség van. Öröm az ürömben, hogy az elmúlt napokban többször volt példa arra, hogy jótékony adakozók élelemmel kedveskedtek a gondozottaknak.

Pozitív hír az is, hogy a közelmúltban, egy élelmiszeráruházlánc pályázatán 400 ezer forintot nyert – szintén az állatbarátok szavazatainak jóvoltából – az állatotthon. Skanecz Tamás telephelyvezető, az Élettér egyesület elnökségi tagja elmondta: az összeget közösségépítő, valamint a felelős állattartást szorgalmazó programokra fordítják majd. Ilyen rendezvényük például a nyári, állatvédő tábor, aminek megrendezése – a vírus miatt – egyelőre több szempontból bizonytalan. Ugyan július közepén tartják már hosszú évek óta, ám idén az is előfordulhat, hogy később rendezik meg.

Az őszi-téli időszakra viszont optimistábban tekintenek a menhely munkatársai. Remélik, hogy az állatok októberi világnapjára és a menhelyi karácsony idejére normalizálódik a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában