Megszabadulni bajtól, bánattól

2020.02.18. 07:00

Régi szokás szerint kiszebábot égettek a hagyárosböröndi farsangi mulatságon

Szombaton az önkormányzat télűző farsangi programra várta a hagyárosböröndieket. A farsangi mulatság évenként megrendezésre kerülő, hagyományos rendezvény, mely elsősorban a gyermekek számára vonzó.

ZH

Az udvaron égett a bábu Fotó: Varga Katalin

A kultúrház farsangi díszbe öltözött, az asztalokon álarckészítéshez szükséges anyagok, eszközök várták a fiatalokat. A vállalkozó kedvűeket kreatív kéz- és arcfestők dekorálták még szebbre, számolt be róla lapunknak Varga Katalin polgármester.

A jelmezek bemutatását követően lufis játékokkal múlatták az időt a kicsik és nagyok egyaránt. A vidám zene mellett mindenki jó étvággyal fogyasztotta a vendégek által hozott hagyományos és különleges fánkokat.

Az udvaron égett a bábu Fotó: Varga Katalin

A mulatság zárásaként a kultúrház udvarán – korábbi hagyományt ápolva – felcsaptak a lángok. Égett a kiszebáb, hiszen a néphit szerint ezzel megszabadulnak az emberek minden bajtól, bánattól, betegségtől. Reméljük, így meg­gyógyulnak hamarosan azok a gyerekek is, akik a farsang helyett otthoni pihenőre kényszerültek – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában