adomány

2020.02.08. 10:00

Ötven rászoruló családnak segít a Zala Megyei Védelmi Bizottság

Ötven rászoruló családot segít a megyében a Zala Megyei Védelmi Bizottság. Pénteken egy rászoruló keszthelyi családnak adtak át tűzifát és tartós élelmiszereket.

Keszey Ágnes

Vozár Péterné alpolgármester, dr. Sifter Rózsa, Manninger Jenő és Nagy Bálint az átadáskor. A tűzifát a középen álló Juhász Mónika és Fisli Rajmond vette át Fotó: Keszey

Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke ezúttal egy keszthelyi családnak adta át a téli időszakban nélkülözhetetlen segítséget. A helyszínen elmondta, hogy idén ötven családnak biztosítanak egy-egy köbméter tűzifát. Emellett tartós élelmiszereket is kapnak a rászorulók.

– 2013 óta juttatunk tűzifát a védelmi bizottság szervezésében a rászorulóknak – mondta el lapunknak dr. Sifter Rózsa.

Dr. Sifter Rózsa a keszthelyi eseményen elmondta, hogy a megyei védelmi bizottság 2013 óta már több mint ötszáz családnak segített egy-egy köbméter tűzifával.

Vozár Péterné alpolgármester, dr. Sifter Rózsa, Manninger Jenő és
Nagy Bálint az átadáskor. A tűzifát a középen álló Juhász Mónika és
Fisli Rajmond vette át Fotó: Keszey

– Január végén kezdtük kiszállítani a fát és február 15-re mind az ötven családhoz eljut a tüzelő – mondta el lapunknak dr. Sifter Rózsa.

Az átadáskor Manninger Jenő országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a polgármester javaslata alapján dől el, hogy kihez jut tüzelőanyag. Nagy Bálint polgármester pedig azt hangsúlyozta a tűzifa átadásakor, hogy fontos a rászorulók segítése.

Dr. Sifter Rózsa egyben felhívta a figyelmet, hogy mindenki figyeljen a tüzelőberendezések biztonságos használatára, és ahol gázzal biztosítják a meleget, ott a szén-monoxid elleni védekezésre is.

A megyei védelmi bizottság adományaként tegnapelőtt egy zalaegerszegi és egy tófeji családhoz szállítottak ki tűzifát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában