rekonstrukció

2020.02.04. 07:00

Kicserélik a csatornákat Zalaegerszegen – PVC-vezetékek kerülnek a régi betoncsövek helyére

A tervek szerint május végére elkészül három épülettömb szennyvízelvezetésének kiváltása az Arany és Jókai utca kereszteződésénél.

Arany Gábor

Bali Zoltán részletezte a munkálatokat Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Erről is szólt Bali Zoltán önkormányzati képviselő, alpolgármester a helyszínen hétfőn tartott sajtótájékoztatón. Mint elhangzott, a múlt század hatvanas éveiben emelt társasházakból többször érkezett panasz a szennyvíz visszaáramlásáról. A rendszer felülvizsgálatakor készített kamerás felvételek alátámasztották a felújítás szükségességét, és az Arany János utca alatti szakaszok esetében ez már megvalósult az utca rekonstrukciójakor.

Az új szennyvízvezeték-­rendszer kiépítésének első ütemeként az Arany János utca 69. és 71. szám alatti, valamint a Jókai 51. számú épületbe kötnek be PVC-csatornát a régi töredezett, beszűkült, gyökerektől benőtt betoncsövek helyett. Mint a tegnapi helyszíni bejáráson Bali Zoltán elmondta: hat darab bekötés épül ki 47,1 méter hosszban a 71,9 méteres gerincvezetéken, valamint a tisztítóidomok és -aknák.

Bali Zoltán részletezte a munkálatokat Fotó: Katona Tibor

A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan rendezik a házak környezetét, a Jókai utcában pedig felújítják a járdát is, részletezte az alpolgármester a 23,6 millió forint értékű, az önkormányzat által finanszírozott beruházást, amelynek kivitelezője fővállalkozóként a Zalavíz Zrt. Emellett utalt arra is, hogy az E.on szintén munkához látott a térségben, a gázvezeték-hálózat felújítását végzi.

Bali Zoltán beszámolt arról, hogy további három ütemben folytatják a Mikes Kelemen, az Arany János, a Dózsa utca és Platán sor határolta tömbben a szennyvízhálózat teljes rekonstrukcióját. A tervek szerint a második ütemben a Dózsa György utcai szakasz felújítása kezdődik, várhatóan 2021-ben. Ezt követően a Platán sori társasházak következnek, a negyedik ütemben pedig a Mikes, Jókai és Arany utca határolta tömb épületeinek szennyvízcsatornáit cserélik korszerűekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában