vannak tervek

2020.02.05. 07:00

Falugondnoki buszra is pályázott Zalabér

Október óta új polgármester áll a 730 lakosú Zalabér élén. Kozma Ferenccel (52) egy közelmúltbeli sikeres rendezvény felidézésével kezdtük beszélgetésünket. Generációk vetélkedőjét rendezték, hogy a családok apraja-nagyja megmutassa, mit tud. Szót váltottunk a terveiről is.

Szalay Csaba

Kozma Ferenc: szabadidőparkot szeretnénk kialakítani Fotó: yCs

Kozma Ferenc előrebocsátotta: a polgármesteri feladat számára új, de korábban Sümegcsehiben képviselőként részt vett az önkormányzati munkában. Hosszú ideje dolgozik a gyermekvédelemben, a szociális és az idősellátásban nagy tapasztalattal rendelkezik. Főállásban a zalaszentgróti gyógypedagógiai intézmény pedagógusa. Zalabér adottságai jók. A községben van óvoda két csoporttal, tehetségpontként működő általános iskola, orvosi rendelő, védőnői szolgálat és gyógyszertár. Aktív a polgárőrség. Az önkormányzatnak folyamatban lévő, illetve elszámolás alatt álló pályázatai vannak orvosi eszközökre és a Magyar Falu Programban sportpark kialakítására.

Kozma Ferenc: szabadidőparkot
szeretnénk kialakítani Fotó: yCs

– Az eszközökkel jól ellátott kertészetünkben megtermelt termények és a környékbeli gazdák áruinak értékesítésére helyi termékek boltját tervezzük kialakítani az önkormányzati épület mellett. Fontosnak tartom a ravatalozó felújítását és a korábban már működött térkőüzem újraindítását. Ehhez a közmunkaprogram segítségével számítok újabb dolgozókra a meglévő tíz foglalkoztatott mellé – sorolta Kozma Ferenc.

A polgármester fontosnak tartja a nyolc amatőr csoport és civil szervezet működésének támogatását, a fiataloknak labdarúgó csapat megszervezését, felszerelését. Lakossági összefogással szeretne szabadidőparkot kialakítani sütőkemencével, kiülőkkel a családoknak.

A generációk vetélkedőjének résztvevői Fotó: önkormányzat

– A terveim között szerepel, hogy megkeresem a vállalkozókat, a faluban élő, itt ingatlannal rendelkező osztrák és német embereket, hogy megismerjük egymást. Jó lenne bevonni őket a település életébe. Én annak a híve vagyok, hogy megszólítsam az embereket. A cigány kisebbségi önkormányzattal is jó az együttműködés – mondta Kozma Ferenc, aki abban reménykedik, hogy a forráshiány miatt eddig tartaléklistán lévő pályázataik céljai (az óvodafejlesztés, az egészségház és a temető fejlesztése) a közeljövőben megvalósulhatnak. Falugondnoki busz beszerzésére is pályáztak. A feladatok megoldásában a polgármester számít a képviselők, valamint a lakosság segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában