a zöldváros projekt költsége meghaladja a 720 millió forintot

2020.02.13. 07:00

Elfogadta a költségvetést a lenti képviselő-testület

Mintegy 4,8 milliárd forint bevételi és kiadási főösszeggel fogadta el szerdán a képviselő-testület a város idei költségvetését.

Korosa Titanilla

A főösszegből 2,4 milliárd forint kapcsolódik európai uniós pályázatokhoz, melyből 1,7 milliárdot előlegként már az elmúlt években lehívtak. A költségvetési rendeletben működési hiányt változatlanul nem terveztek.

Mint azt Horváth ­László polgármester a napirend tárgyalásakor hangsúlyozta: igyekeztek a költségtakarékos gazdálkodáshoz igazított költségvetést kialakítani.

A helyi adókból származó tervezett bevétel összege 664 millió forint. Az idegenforgalmi adó növekedésére számít az önkormányzat, ennek mértéke idén januártól 500 forint egy főre vendégéjszakánként.

A kiadások közt nagy tétel az intézmények költségvetése, illetve a pályázatok. Mintegy másfél milliárd forint összegben terveztek beruházást, melyek közül a zöldváros projekt költsége meghaladja a 720 millió forintot, a pályázatokhoz kapcsolódó felújítások összege pedig megközelíti az 500 milliót.

Rendelkezik az önkormányzat folyószámla-hitelkerettel, éven belül 250 millió forint áll rendelkezésre. A város hiteleit – melyek közül a legnagyobb tétel a gyógyfürdő fejlesztéshez és a szállodaépítéshez kapcsolódik – a megállapodások szerint törleszti az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában