Képzeletbeli hajóútra vitték a közönséget

2020.02.01. 11:00

Bemutatták, mit tanultak az énekes növendékek

Nagykanizsa Baráth Yvette, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanára magánénekszakos növendékeinek hangversenyét rendezték meg csütörtök este a Honvéd Kaszinóban.

Horváth-Balogh Attila

A színpadon Baráth Yvette és tanítványai

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Hagyomány, hogy az iskola tanszakjainak növendékei bemutatják a családtagoknak, hogy mit tanultak a mögöttük hagyott időszakban. Nincs ezzel másként Baráth Yvette 16 énekesnövendéke sem. A tanártól megtudtuk: a gyerekek az esten különböző korokból származó, más és más stílusú művekkel léptek fel.

A színpadon Baráth Yvette és tanítványai
Fotó: Horváth-Balogh Attila

– A forgatókönyv szerint egy kis játék, egyfajta történet kerekedett ki a közönség előtt, ezúttal egy hajón utaztunk – mondta el Baráth Yvette. – Az egész színpad egy nagy hajó volt, amelyet a képzőművészet tanszak növendékei készítettek el Kovács Katalin irányításával. Természetesen, a gyerekek által előadott repertoár is az utazás, a hajózás tematikája szerint épült fel: halászokkal, sellőkkel, nimfákkal, a hajón ringatózó szerelmes párokkal, hangulatokkal, érzelmekkel és még sorolhatnám.

Az énekeseket zongorán Simó Márta kísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában