fellépés

2020.02.06. 12:00

A nagykanizsai kórus és a Honvéd Férfikar adott műsort

A Honvéd Kaszinóban tegnap az intézmény énekkara és a világhírű Honvéd Férfikar gálaműsorát hallgathatták meg az érdeklődők.

Benedek Bálint

Elöl a vendégek, hátul a házigazdák Fotó: Benedek Bálint

A résztvevőket Halmos Ildikó intézményvezető köszöntötte, aki elmondta: a korábbi években a meghívott dalkörök és művészeti csoportok közösen léptek fel, ám ezúttal a Honvéd Kaszinó Énekkara a Honvéd Férfikarral közös koncertet ad ajándékba a meghívott barátaik számára.

Elöl a vendégek, hátul a házigazdák Fotó: Benedek Bálint

Balogh László polgármester kiemelte: „a gálaműsorban egyszerre áll előttünk az önmagát odaadó bátorság, az áldozatot hozó erkölcs és az áradó, mindent körülölelő dal, a kreativitást létrehívó, korlátokat meghaladó művészet. A mostani koncert felmutatja, hogy az ember szellemi teljességéhez hozzátartozik a múltja sokrétű szépsége, a jelen fegyelmezett teljesítménye, vagyis a munka és a művészet együttes egésze.”

A programot a 22 éves kanizsai énekkar műsora nyitotta, őket pedig Magyarország egyetlen, hivatásos férfikórusa, a 45 tagú Honvéd Férfikar követte. A férfikar a hagyományos klasszikus és kortárs zenei feladatok mellett szívesen vállal műfaji kirándulásokat más területekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában