Dél-Zalai Kék Virág Túracsapat

2020.02.06. 16:00

A hidegebb időjárás nem ok az otthon maradásra

Kihasználva a januári jó időt, számos túrán vettek részt a Dél-Zalai Kék Virág Túracsapat tagjai – közölte Lőrincz Sándor túravezető.

Horváth-Balogh Attila

A január 11-ei csapat az örömhegyi Rockenbauer Pál Emlékhelyen Fotó: ZH

Január 11-én népes csapattal vágtak neki a már hagyományos téli túrájuknak, mely során koszorút helyeztek el az Örömhegyen található Rockenbauer Pál Emlékhelyen. A túrán 42 fő vett részt, egy hétre rá, 18-án pedig 32-en indultak el „nehezített pályán”, az ónos esőtől csúszós utakon, hogy felkeressék a Nagyrécse határában található Baconaki-hegyet, ahol forralt borral várták a csapatot a hegyi gazdák. Január 19-én pedig a csapat tagjai részt vettek a Szlovéniában megrendezett Vince-napi túrán is.

A január 11-ei csapat az örömhegyi Rockenbauer Pál Emlékhelyen Fotó: ZH

Mint azt Lőrincz Sándor kiemelte: a tavaszra és nyárra tervezett buszos túrákra az összes hely elkelt, de tartaléknak még lehet jelentkezni. Február 8-án, azaz szombaton a kék virágok a Várdomb-régiót térképezik fel, obornaki pihenővel, Eszteregnye, Obornak, Várdomb alja, Várdomb és Bocska állomásokkal. De nem csak ők szerveznek túrákat ebben a hónapban, az Olajipari Természetbarát Egyesület 15-én a „fordított zord zöld túrára” várja a kirándulni vágyókat a Surd–Nemespátró–Pogányszentpéter 15 kilométeres távon, majd 22-én a „Talpfa-talpaló” túrán lehet részt venni Pusztamagyaród, szőlőhegyi esőház és kereszt, a Kövecses, Várfölde és Bánokszentgyörgy érintésével, a kisvasút vonalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában