Újra leültek tárgyalni

2020.02.17. 18:57

A Fidesz–KDNP új ajánlatot tett az Éljen VárosuNK!-nak

Hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ült az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) és a Fidesz–KDNP frakciója, hogy új alapokra helyezzék az önkormányzati munkát.

Pásztor András

Bizzer András Fotó: archív

Bár a tárgyalást megpróbálták titokban tartani a felek, lapunk ennek ellenére megtudta, hogy tegnap újabb egyeztetés zajlott.

Megkeresésünkre Bizzer András, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője közölte, hogy új ajánlatot tettek le az Éljen VárosuNK! Egyesület képviselőcsoportja elé.

Bizzer András Fotó: archív

– Mi már korábban is jeleztük, hogy a megegyezés hívei vagyunk, s nem szeretnénk politikai csatatérré változtatni a kanizsai közgyűlés munkáját – szögezte le Bizzer András, majd hozzátette: azt szeretnék, ha a tavaly októberi választások eredménye visszaköszönne a különböző posztok elosztásában.

– A mi javaslatunk szerint a tanácsnoki rendszer helyett két alpolgármestert kellene választani, egyet az ÉVE frakcióból, egyet pedig a Fidesz–KDNP-ből. Az öt bizottság élére három elnököt adhatna az ÉVE-frakció, kettőt pedig a Fidesz–KDNP, míg a bizottsági helyek aránya 5-4 lenne az ÉVE-frakció javára. Mindez a gyakorlatban azt jelentené, hogy minden fórumon az Éljen VárosuNK! Egyesület képviselői lennének többségben, ugyanakkor ez az elosztás jobban tükrözné a tavalyi önkormányzati választások eredményét, amelyen közel azonos számú szavazatot kapott mindkét csoport.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában