Összejövetel

2020.01.29. 13:00

Változások az idősügyben a zalaszentgróti járásban

A járási idősek tanácsa a térség polgármestereivel közösen tartotta idei első összejövetelét a városházán.

ZH

A tanácskozás résztvevői

Fotó: Idősügyi Tanács

Baracskai József házigazda polgármester köszöntőjében röviden vázolta az elmúlt év eredményeit, valamint a választások után bekövetkezett szervezeti változásokat. Kiemelte: az idősek érdekében javasolni fogja a Társulási Tanácsban, hogy a községekben bízzanak meg egy-egy személyt, aki kiemelten az idősek gondjaival, ügyeivel foglalkozik. Ezekkel a személyekkel kibővülhet, és anyagi háttér megteremtésével „önjáró” lehet az Idősek Tanácsa.

A tanácskozás résztvevői
Fotó: Idősügyi Tanács

A folytatásban Szalay Csaba elnök bejelentette, hogy a tanács működési szabályzata értelmében a vezető – aki egyben a megyei idősügyi tanács tagja – megbízatása a megyei választásig tart (ez az év elején esedékes), ezért lemond. Baracskai József javaslatára a jelenlévők ismét egyhangúlag Szalay Csabát bízták meg az elnöki teendőkkel, egyúttal megválasztották a megyei Idősügyi Tanács közgyűlésére utazó három küldöttet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában