Nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai tudásra

2020.01.30. 07:00

Méhész továbbképzés Nagykanizsán

Ismét kezdetét vette a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület szokásos tél végi továbbképzése. Habár a méhészek utóbbi évei rendre rosszul sikerülnek, a megfelelő szakmai felkészültségről senki nem feledkezhet meg – sőt, mostanság talán még fontosabb a naprakész tudás, mint bármikor.

Horváth-Balogh Attila

Idén is folytatják a mézfogyasztás népszerűsítését: Somogyi Gyula érdeklődő gyerekekkel a kiskanizsai iskolában

Fotó: ZH

Ezt Somogyi Gyula, a szervezet elnöke mondta lapunknak, aki jelezte: idén január 11-én rendezték meg Kaposváron a XXII. dunántúli regionális méhésztalálkozót és -vásárt, melyen az egyesület több tagja is képviseltette magát – lényegében ezzel vette kezdetét a dél-zalai ernyőszervezet hagyományos szakmai napjainak sora.

– A következő alkalmunk február elsején lesz, amikor a tagság meghallgatja az ilyenkor szokásos beszámolókat az elmúlt év munkájáról, továbbá dönt az éves tagdíj módosításáról – bocsátotta előre Somogyi Gyula. – A szakmai nap csúcspontjának tekinthető az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, Bross Péter előadása, aki az ágazat aktualitásairól beszél. Egy hétre rá, február 8-án dr. Horváth László hatósági állatorvos és Szép Zsolt agrárkamarai vezető tart tájékoztatót, majd dr. Kolics Balázs egy érdekes kérdést feszeget Lítiummal az atka ellen? címmel. Február 15-én tisztújítás lesz az egyesületnél, majd Zimmer Zoltán a méhészkedés gazdaságosságának kérdését boncolgatja, illetve a méhcsaládok gyors tavaszi fejlesztéséhez nyújt tanácsokat. A szakmai sorozatot február 22-én a méhészbál zárja a kiskanizsai Ambrózia étteremben.

Idén is folytatják a mézfogyasztás népszerűsítését: Somogyi Gyula érdeklődő gyerekekkel a kiskanizsai iskolában
Fotó: ZH

Az egyes alkalmakra hagyományosan a Halis István Városi Könyvtár 3. emeleti előadótermében kerül sor, mindig 9 órai kezdéssel.

Somogyi Gyula az idei elképzelésekről szólva azt is jelezte: újra lesznek szakmai kirándulások, a „nagy” egyesületi tanulmányút ezúttal Szlovákiába vezet majd. S természetesen folytatják a méz és a mézfogyasztás népszerűsítését: a mézesreggeli-program keretében több mint 2000 gyermekkel kóstoltattak mézet, nemcsak nagykanizsai, hanem vidéki iskolákban, óvodákban is. Hozzáfűzte végül: ha valaki csatlakozni szeretne a közösségükhöz, az megteheti a csütörtöki klubnapjaikon (ezek januárban, februárban és májusban szünetelnek) a Halis-könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában