Hétköznapi hősök

2020.01.22. 09:00

Kitüntetéseket adtak át a sokszoros véradóknak Zalaszentmihályon

Az idén is megrendezték a véradó ünnepséget Zalaszentmihályon.

ZH

Németh Józsefné, Márfi Béla és dr. Schindler György

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Mészáros Márk

A véradókat Németh Józsefné vöröskeresztes titkár, dr. Schindler György háziorvos, Németh Ágnes, a megyei Vöröskereszt elnöke és dr. Csikós Dóra polgármester meleg szavakkal köszöntötte. Dr. Csikós Dóra megemlítette, hogy Zalaszentmihályon már 1962 óta működik a véradó mozgalom.

Németh Józsefné, Márfi Béla és dr. Schindler György
Fotó: Mészáros Márk / Zalai Hírlap

Németh Józsefné és dr. Schindler György többszörös véradókat tüntetett ki. Többek között elismerő oklevelet vehetett át tízszeres véradásért Pásztor Józsefné és Mészáros Márk, huszonötszörösért Szabó Norbert, harmincszoros vér­adóként pedig Leirerné Szabó Ilona. Szekeres Mónika 35, Szekeres Kálmánné 45, Patkó József 50, Márfi Béla pedig már 60 alkalommal nyújtotta a karját. Rajtuk kívül négy család kapott elismerést mint véradó család.

Zalaszentmihályon évente kétszer van véradás, tavasszal és ősszel. A két véradáson tavaly 60 donor jelent meg, amit nagyon szép eredménynek tartanak.

Németh Józsefné közölte: mindig van új véradójuk, erre szükség is van, mert koruknál fogva és betegség miatt is esnek ki donorok.

Jakabfi Jázmin verssel köszöntötte a résztvevőket. Felléptek a „Búcsúszentlászlói Darvak”, akik hatalmas sikert arattak. A műsor után finom vacsora várta a véradókat. A zenét az esthez Mészáros Márk szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában