Nagyobb figyelem a lakosokra

2020.01.31. 11:00

Belsősárdon önálló falugondnoki szolgálat indul

Önálló falugondnoki szolgálatot indít ez évben a zalai kisközség önkormányzata. A szociális gondoskodások tárgykörébe tartozó szolgáltatás eddig is működött a településen, ám mostantól nagyobb figyelmet tudnak fordítani a helyi lakosokra.

Gyuricza Ferenc

Minderről Vida József polgármester számolt be lapunknak. Mint mondotta, a mintegy száz lakosú Belsősárd úgy tudta igénybe venni a falugondnoki szolgálat nyújtotta szolgáltatásokat, hogy csatlakozott a Baglad, Resznek és Lendvajakabfa által fenntartott társuláshoz.

 

A polgármester szerint mindez csak az alapfeladatok ellátására nyújtott lehetőséget, így a település önkormányzata még tavaly kihasználta a Magyar falu program pályázati lehetőségeit, s benyújtotta igényét az önálló szolgálat elindítása érdekében, amit a döntéshozók méltányoltak is.

 

Az elnyert 15 millió forintos támogatás egy új falugondnoki jármű beszerzése mellett a falugondnok munkabérének és járulékainak fedezetét, valamint egyéb működési költségeket is biztosítja. A pályázati kiírás értelmében a község önkormányzatának minimum ötéves fenntartási kötelezettséget kellett vállalnia, ez időszakra az állam a működési költségekhez ugyancsak támogatást nyújt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában