A kutyáknak nem volt jó buli…

2020.01.04. 12:00

Akinek elkóborolt az állata újévkor, még ne adja fel a keresést

Ahogy arra számítani lehetett, a szilveszteri tűzijátékdömping a négylábúaknak idén sem volt jó buli. Sok kutya kóborolt el otthonról a dél-zalai városban és környékén is.

Szabó Zsófia

Ez az alig két hónapos kiskutya Bagoláról került a menhelyre. És egyelőre nem találják a gazdáját

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Skanecz Tamás

A kanizsai állatmenhelyen már az óév utolsó napján, valamint az új esztendő beköszöntével is „nagyüzem” volt. Sokan keresték fel az Élettér állatotthont elveszett kutyájuk után érdeklődve.

– A probléma minden évben aktuális, nem lehet eleget beszélni róla – mondta Skanecz Tamás, az állatmenhely telepvezetője. – Állandóan hangsúlyozzuk, hogy akinek félénk a kutyája, szilveszterkor és az azt megelőző napokban tartsa szoros felügyelet alatt, zárt helyen. A tapasztalatok azonban azt mutatják: a figyelmeztetések ellenére is sok az otthonról elmenekült kutya. Nálunk is rengeteg gazdi érdeklődött telefonon és a közösségi oldalon a kedvence után.

Ez az alig két hónapos kiskutya Bagoláról került a menhelyre. És egyelőre nem találják a gazdáját
Fotó: Skanecz Tamás / Zalai Hírlap

Több kóborló kutyát vittek be az utcáról állatvédők és a menhely munkatársai az otthonba. Volt olyan eset, amikor chip volt az állatban, és könnyen sikerült megtalálniuk a gazdit, a kutya pedig haza­jutott. Ám ha nincs azonosító a négylábúban, már nehezebb az állatvédők dolga.

– Egy pár hetes kiskutya is feladja nekünk a leckét, mely Bagolán kóborolt céltalanul, mielőtt hozzánk került – folytatta a telepvezető.

– Még keressük a gazdáját, ám ez idáig sajnos hiába. Akinek eltűnt a kutyája szilveszterkor, még ne adja fel a keresést. Akár hetek múlva is hazavándorolhat a kutya, ha nem sérült meg. A gazdiknak érdemes a területileg illetékes állatmenhelyeken, valamint az állatvédők közösségi oldalain is érdeklődni az eltűnt állat után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában