Kiemelt figyelem

2019.12.11. 10:00

Megyeszerte az időseknek adtak ünnepi műsort

Az idősekre kiemelt figyelem hárul az adventi időszakban: Nagykanizsán ünnepségen köszöntötték őket, Zalaegerszegen a klubjaikban.

Arany Gábor, Horváth-Balogh Attila

Dr. Kaszás Gizella köszönti az időseket Nagykanizsán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsa

Nagykanizsán a helyi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete és a Vöröskereszt által fenntartott Családok Átmeneti Otthona közös szervezésében rendezték meg tegnap az idősek karácsonyi ünnepségét a Medgyaszay Házban. Az eseményen a megjelenteket – a dél-zalai város főként egyedülálló, közel 80 idős lakóját – elsőként dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója, Balogh László polgármester, valamint Szőlősi Márta, a Vöröskereszt területi szervezetének vezetője köszöntötte. Az advent kapcsán pedig Nikli Zsolt katolikus esperes, a Jézus Szíve Plébánia plébánosa, illetve az ünnepi műsort követően Hella Ferenc református és Makoviczky Gyula evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait az összegyűlt szépkorúakkal. Az ünnepi műsorban a Péterfy Sándor Általános Iskola diákjai, versmondók, szólisták, az alsós és a felsős kórus tagjai szerepeltek, majd a Családok Átmeneti Otthona munkatársai átadták a maguk készítette ajándékokat az asztaloknál helyet foglaló időseknek.

Dr. Kaszás Gizella köszönti az időseket Nagykanizsán
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Zalaegerszeg

„A karácsonyi szeretet, amit szívből kaptál, nem maradt benne a jókívánságokban. Az életre kelt, beléd költözött, és minden nap veled lesz. Nem vagy egyedül. Ez a szeretet minden ébredésnél vár, megfogja a kezed, elkísér az utcán, vásárol veled a boltban, és veled együtt dolgozik, végzi a feladatokat. Így a hétköznapok, bármit is hoznak, bármit is teszel, ünnepnapokká válnak.”

A Liszt-iskola kórusa énekel a zalaegerszegi ünnepségen
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ezekkel a Csitáry-Hock Tamástól származó szavakkal köszöntötte Zalaegerszegen a Belvárosi Idősek Klubja hallgatóságát Balaicz Zoltán polgármester, aki a karácsonyhoz közeledvén több intézménybe ellátogatott. A sort a Kossuth utcai klubban kezdte, ahol félszáz idős ember talál magának napi elfoglaltságot, társaságot. A hagyományoknak megfelelően az idősek klubjában fiókkönyvtárat működtető József Attila könyvtár munkatársa, Szekeresné Farkas Matild segédkezett az ünnepi program megszervezésében, amelyben ez alkalommal a Liszt-iskola kórusa lépett fel, a diákokat Kövécs Edit karnagy készítette fel a zenés, verses műsorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában