ünnepre várva

2019.12.23. 07:00

Falukarácsony Lovásziban – Összegyűlt a település apraja-nagyja

Karácsonyi ünnepségre gyűlt össze vasárnap a település apraja-nagyja az Olajbányász Művelődési Házban.

Korosa Titanilla

Évről évre összegyűlnek, hogy a falu közössége együtt készüljön az ünnepre. Képünkön az óvodások műsora Fotó: Korosa Titanilla

Minden év végén hangulatos, tartalmas műsorral készülnek a helyiek a falukarácsonyra, így volt ez idén is. Színpadra léptek az óvodások, a Buda Ernő Körzeti Általános Iskola diákjai, továbbá a Mixolíd Kamarakórus és az Olajbányász Nyugdíjas Klub énekkara. Mellettük a besnyői Szironta Együttes tagjainak műsorát láthatta, hallhatta a közönség, ők csengettyűket, harangokat megszólaltatva játszottak karácsonyi dallamokat.

Évről évre összegyűlnek, hogy a falu közössége együtt készüljön az
ünnepre. Képünkön az óvodások műsora Fotó: Korosa Titanilla

A Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület már 18. alkalommal rendezte meg a karácsonyi ünnepséget, melynek szervezésébe bekapcsolódtak a helyi szervezetek, az önkormányzat és a művelődési ház is.

– Azóta évről évre összegyűlünk, hogy a falu közössége együtt készüljön az ünnepre – mondta Jánosi Zsuzsanna, az egyesület tagja. – Jó ez a szervezők lelkének, és minden bizonnyal a nézőknek is, hiszen minden alkalommal sokan jönnek el, hogy ne csak külsejüket, hanem lelküket, szívüket is ünneplőbe öltöztessék.

Az egybegyűlteket Kovács Ferenc polgármester is köszöntötte, békés, boldog ünnepeket kívánva a település lakóinak.

A szervezők kérésének eleget téve a háziasszonyok süteményekkel járultak hozzá az ünnephez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában