a diákok ajándékait vitte

2019.12.06. 07:00

Eljött a titkos Mikulás a zalaegerszegi szociális intézményekbe

A Városi Diákönkormányzat idén is megrendezte Titkos Mikulás elnevezésű akcióját.

Hajdu Péter

A diákok műsorának egy pillanata a pózvai intézményben Fotó: Pezzetta Umberto

A diákönkormányzat tagjai gyűjtődobozokat helyeztek el a város általános és középiskoláiban, s ezekben jó állapotú játékok, könyvek, egyéb ajándékok, tartós élelmiszer és édesség gyűlt össze adományokból. Az ajándékokat átadó tanulók két helyre látogattak el tegnap délután. A pózvai városrészben levő Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézménybe, ahol a fogyatékkal élő gondozottakat ajándékozták meg, majd a Családok Átmeneti Otthonának lakóihoz vitték a csomagjaikat, amelyekbe gyermekruhákat is tettek.

A diákok műsorának egy pillanata a pózvai intézményben Fotó: Pezzetta Umberto

– A tárgyakon kívül mindkét otthonba egy mesét is hoztunk a Télapóról, akinek a rénszarvasai lebetegedtek, és a nyulak segítettek eljuttatni az ajándékokat a gyerekeknek – mondta a pózvai intézményben műsoruk előtt Kovács Virág diákpolgármester.

Más szervezetek is gondoltak a rászorulók megajándékozására. Tegnap Zalaegerszegen a Göcsej Alkoholmentes Klub, valamint a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete a Zalaegerszegi Gyermekotthon lakói számára szervezett ajándékozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában