koccintás

2019.12.30. 07:00

Elbúcsúztatták az évet a szlovén–magyar határon

Mintegy négyszázan búcsúztatták pezsgős koccintással az óévet és köszöntötték az újat a szlovén–magyar határon található hetési Barátság parkban vasárnap.

Korosa Titanilla

A zalai és muravidéki térség településeinek vezetői is részt vettek a határ menti koccintáson. A képen balról Magyar János, Lendva polgármestere, középen Vigh László, mellette balra Bacsi László, balról a hetedik Horváth László, Lenti polgármestere, a jobb szélen Bedő Andrea

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A két szomszédos hetési falu, Bödeháza és Zsitkóc 2004-től rendezi meg a hagyományos programot, melynek célja a határ menti kapcsolatok, barátságok ápolása. A koccintás mellett túra is várja ilyenkor a résztvevőket, akik a zsitkóci faluotthontól indulva a riganyóci hegyen át érkeznek meg a Barátság parkba.

A zalai és muravidéki térség településeinek vezetői is részt vettek a határ menti koccintáson. A képen balról Magyar János, Lendva polgármestere, középen Vigh László, mellette balra Bacsi László, balról a hetedik Horváth László, Lenti polgármestere, a jobb szélen Bedő Andrea Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Ez alkalommal már több mint 300-an csatlakoztak a túrához, illetve többen a kora délutáni koccintásra érkeztek, ahol vendéglátással is készültek a szervezők. A rövid ünnepségen Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere és Bacsi László, a zsitkóci helyi közösség elnöke köszöntötte először a megjelenteket, a térség településeinek polgármestereit, vezetőit, majd Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő szólt.

A politikus arról beszélt, hogy az anyaországban és a határokon túl élő magyarok nemcsak szomszédok, sokkal inkább sorstársak. Mint mondta: a kormány támogatja a határon túli kisebbségeket, mert szeretnék, hogy a magyarság fennmaradjon kultúránkkal, sajátosságainkkal együtt, és ne érjen senkit hátrány azért, ahova született. Hozzátette: minden magyar felelős minden magyarért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában