tapasztalatcsere

2019.12.12. 07:00

Ázsiai szakpolitikusok tekintették meg a zalaegerszegi járműipari tesztpályát

Tizenhárom éve alakult meg az Ázsia–Európa Együttműködési Tanács, amelynek keretében a közlekedési miniszterek tanácsa két­évente konferencián cseréli ki tapasztalatait, terveit.

Arany Horváth Zsuzsa

Az ázsiai látogatóknak Matuska Máté magyarázza az egyetemistákból álló Arrabona Raicing Team által fejlesztett Forma Student versenyautó működését

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmúlt két napban Budapesten tartotta ülését a miniszterek tanácsa, a delegációk a plenáris eszmecsere után utaztak Zalaegerszegre, hogy megtekintsék a ZalaZONE járműipari tesztpályát.

Az ázsiai látogatóknak Matuska Máté magyarázza az egyetemistákból álló Arrabona Raicing Team által fejlesztett Forma Student versenyautó működését Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A mintegy 80 fő Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára vezetésével vonattal érkezett Zalaszentivánra, majd a tesztpályán dr. Háry András ügyvezető adott számukra tájékoztatást a pálya létrehozásáról, tevékenységéről. Mosóczi László lapunknak elmondta, 45 ország kormányzati tisztviselői érkeztek a megyeszékhelyre, de itt voltak az Európai Bizottság és az autóipari konszernek képviselői is. A közös cél a károsanyag-kibocsátás minimálisra csökkentése, s miután a környezetszennyezés 25 százalékét a közlekedés adja, az új technológiák megismerése, bevezetése nem halogatható, ha 2050-re teljesíteni szeretné a két kontinens a vállalását. Az egerszegi tesztpályát többek között japán, koreai, indonéz, kínai, szingapúri és orosz szakemberek járták végig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában