Újabb fordulat

2019.11.19. 07:00

Tovább tart a választási huzavona Várföldén

Újabb fejleménnyel gyarapodott a várföldei önkormányzati választás eddig is eseménydús története, a Zala Megyei Területi Választási Bizottság – az egyik érintett jelölt által benyújtott kifogást követően – eredményt hirdetett.

Gyuricza Ferenc

Ökormányzati választás 2019

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Mint ismert, az október 13-i várföldei önkormányzati választás eredményét a Pécsi Ítélőtábla – hivatkozva a szavazás előtti időszakban bejelentkezők magas számára és a választás eredményének befolyásolására – megsemmisítette, s új eljárás kiírására kötelezte a helyi választási bizottságot. A voksolást november 10-én megismételték, ám a helyi választási bizottság – hasonló okok miatt – nem hirdetett eredményt, hanem újabb választási időpontot tűzött ki, december 8-ra.

A helyi választási bizottság ezen döntése ellen élt kifogással az egyik polgármesterjelölt, Tóth Árpád. Panasza alapján pedig a Területi Választási Bizottság a szavazást eredményesnek minősítette. Így a szeptemberig mintegy 150 lakosú, majd hirtelen több mint 80 fővel gyarapodott falu polgármestere 96 érvényes szavazattal Tóth Árpád független jelölt lett, míg képviselő- testületi mandátumot Simon István, Kósa Milán, Némethné Varga Erika és – szavazategyenlőség miatt sorsolással – Tóth Balázs Zoltán szerzett. A határozat ellen annak meghozatalától számított három napon belül az ügyben érintettek fellebbezéssel élhetnek a Nemzeti Választási Bizottságnál.

Tóth Árpád ellenfele, Szörcsökné Horváth Mária eddig regnáló polgármester kérdésünkre elmondta: hétfőn élt ezen lehetőséggel, így a Területi Választási Bizottság határozata egyelőre nem tekinthető jogerősnek.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában