tisztelet nekik

2019.11.12. 07:00

Szükség van a tapasztalatukra – Időseket köszöntöttek Zalalövőn

Október elején egyszer már köszöntötték a szépkorúakat a kisvárosban, az elmúlt hétvégén pedig újabb hasonló rendezvényt tartottak Zalalövőn. Ezúttal az irsapusztai településrészben.

Gyuricza Ferenc

Nérer Györgyné (balról) Köldkei Andrásnénak nyújtja át az ajándékot. Köztük Papp Tiborné és Kölkedi András Fotó: Gyuricza Ferenc

A program kezdeményezője helyi civil szerveződés volt, köszöntőt pedig Gyarmati Antal polgármester mondott. Kiemelte: az idős korúak tudására, tapasztalatára és bölcsességére mindig is szüksége lesz a társadalomnak.

Nérer Györgyné (balról) Köldkei Andrásnénak nyújtja át az ajándékot.
Köztük Papp Tiborné és Kölkedi András Fotó: Gyuricza Ferenc

– A régi világban szemmel láthatóan megbecsült helye volt az idős embernek a családban – mondta Gyarmati Antal. – Volt, ahol „gondolkodószéknek” hívták a karosszéket, amely a szoba közepén állt, s amelybe csak a család legidősebb tagja ülhetett bele. A fiatalabbak köréje gyűltek, és ő volt hivatott a família ügyes-bajos dolgaiban kimondani a döntő szót.

A polgármester beszédét követően a szervezők meg is ajándékozták a jelen lévő szépkorúakat, majd a Hevesi Sándor Színház művészei, Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila mutatták be népszerű melódiákból álló műsorukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában