Segítenek a választásban

2019.11.19. 07:00

Pályaválasztási szülői értekezlet tartottak Zalaegerszegen

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási szülői értekezletet tartott hétfőn a Kamarák Házában.

Hajdu Péter

A szervezet ezzel is segíteni igyekszik az általános iskolák befejezése előtt álló tanulóknak és szüleiknek a szakképzési lehetőségek megismerésében. Az érdeklődőket elsőként dr. Árok Krisztina, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője tájékoztatta a zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központban csütörtökön megnyíló pályaválasztási kiállítás és szakmabemutatóról. A háromnapos, látványos és informatív rendezvény programjait ismertetve felhívta a figyelmet, hogy a szombat délelőtti családi napon vegyenek részt, ez még akkor is megéri, ha nem 7–8. osztályos, hanem kisebb a gyerek. A főosztályvezető elmondta, hogy decemberre elkészül a friss pályaválasztási tájékoztató, amit az iskolákban fognak terjeszteni.

A hétfői kamarai program folytatásában Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója az átalakuló szakképzés legfontosabb szempontjairól tartott előadást. A hazai szakképzésről szóló törvénymódosítás hamarosan az országgyűlés elé kerül, és mint a főigazgató elmondta, rendszerszintű átalakításról van szó, ami érinti a szakképzés tartalmát, formáit, valamint a vizsgáztatás rendszerét is. A folytatásban részletesebben ismertette az újonnan megjelenő technikusi képzés felépítését, valamint a szakgimnáziumi lehetőséget. A ZSZC zalaegerszegi tagintézményeinek képviselői az iskoláik képzési kínálatát mutatták be a megjelenteknek. Tegnap délután a lenti Lámfalussy- iskolában is megtartották a szakképzési kínálatról szóló rendhagyó szülői értekezletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában