Horgászverseny

2019.11.04. 10:00

Most csak a csukák számítottak Pölöskén

Csónakokból és csak csukára zajlott a pergető horgászok hétórás versenye szombaton a Bioland 38 hektáros tőzegbányataván, ahol első ízben mérte össze tudását az ország minden részéből érkezett 39 kétfős csapat.

Arany Gábor

Maglódi Balázs a 102 centis csukával Fotó: Szokol István

Ez a horgászat aktív, sportos változata, magyarázta a szervezők egyike, Stefanics Zoltán. Nagy állóképességet kíván, a csali bedobása után nem várakozik a horgász a kapásra, hanem folyamatosan bedobja és visszapergeti a műcsalit, ezzel igyekszik támadásra ingerelni a ragadozó halat.

Maglódi Balázs a 102 centis csukával Fotó: Szokol István

A verseny menete szerint a kifogott uszonyos hosszát a csónakban azonnal lemérték, amit fotóval dokumentáltak, majd a halat visszahelyezték a tóba. A felvételek alapján dőlt el a sorrend, amit csapatonként a legnagyobb öt hal hosszának összegzésével számoltak ki. A legnagyobb példányt a Szigetvárról érkezett Maglódi Balázs emelte ki. Mint a 38 éves horgász elmondta, a fenékig eresztett, majd oda-vissza libbentett támolygó kanálra csapott rá a 102 centiméter hosszú csuka.

A versenyben az első helyet a budapesti Zámbó Ádám, Fachs Tamás páros nyerte meg 351 centiméterrel, a második helyen Herczeg Gábor és Pusztai Gábor végzett 350 centivel, a harmadik helyezést 340 centivel Janov Valentin és Janov Alexander érte el a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában