Márton-nap

2019.11.22. 07:00

Ezek a Szent János-hegyért Egyesület tervei

Nemrég a helyi Szent János-hegyért Egyesület szervezett találkozót és Márton-napi vacsorát tagjainak és vendégeiknek. A jövőbeni együttműködés jegyében a település többi hegyhátán gazdálkodó szőlőtermesztőket is meghívták.

Korosa Titanilla

Kondákor József (balról), Keléné Juhász Ilona és Végi Csaba köszöntötte a résztvevőket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az egyesület idei tavaszi közgyűlésén új elnöknek Keléné Juhász Ilonát választotta a tagság, aki beszámolt terveikről, programjaikról.

– Új tagokkal bővült egyesületünk vezetősége, közösen célul tűztük ki, hogy nyitottak leszünk a környezetünk felé, ezért a Márton-napi programra a szomszédos hegyhátak gazdáit is vendégül láttuk a Paposa- és a Lakosi-hegyről. Jelenlegi taglétszámunk 20 fő, szeretnénk ezt a csapatot egyben tartani, bár közben adtak el birtokokat a hegyen, lehet, hogy változik a tagság összetétele. Pártoló tagokra is számítunk, hiszen nehéz az egyesület anyagi helyzete. Nemrég állami támogatásra nyújtottunk be kérelmet, reméljük, sikeres lesz, és felhasználhatjuk működési célokra.

Kondákor József (balról), Keléné Juhász Ilona és Végi Csaba köszöntötte a résztvevőket
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Keléné Juhász Ilona azt is elmondta: megtartották hagyományos rendezvényeiket, így a májusfaállítást és kitáncolást, illetve szerveztek kirándulásokat együtt a lenti kertbarátkörrel, augusztusban sor került a Szent János-hegyi búcsúra a névadó hegyháton. Részt vettek emellett az októberi gesztenyefesztiválon, ahol különdíjat ajánlottak fel a főzőcsapatok számára.

A jövőbeni tervekről az egyesület elnöke elmondta: szeretnék a hegyen a Szent János-szobor környezetét rendezni, lépcsőt kialakítani, illetve aktívan bekapcsolódni a helyi programokba.

A Márton-napi programon Kondákor József, Tormafölde polgármestere is köszöntötte a 80 résztvevőt, majd Végi Csaba esperes beszélt az ünnephez kapcsolódó szokásokról és áldotta meg a gazdák borait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában