Új városközpont épül

2019.11.29. 11:30

Elkezdődik Zalakaros komplex turisztikai fejlesztése

Mintegy 1,7 milliárd forintból új városközpontot alakítanak ki a településen. A „Zalakaros gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” projekt ünnepélyes alapkőletételére tegnap került sor.

Szabó Zsófia

Novák Ferenc polgármester, Szabadics Attila, a kivitelező cég alelnöke, Manninger Jenő parlamenti képviselő és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke a komplexum alapkőletételén Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

– Történelmi jelentőségű esemény a település életében a most induló projekt – mondta Novák Ferenc polgármester az eseményen. Jelezte: nem csak a szolgáltatások sora bővül, hanem új városközpontot is kialakítanak a jelenlegi sportcentrum, a focipálya helyén a Termál úton. Erre egymilliárd forint támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból, valamint a település saját erejéből is jelentős összeget, 700 millió forintot fordít a beruházásra, amelynek keretében számos attrakció jön létre.

Több területet érintenek a fejlesztések. A legjelentősebbek: az új, több helyiségből álló fogadóépület, a több ezer fős szabadtéri rendezvénytér, a fitneszpark, a játszótér, a futópálya és az ikerborház. Az Arborétum új sétányokkal, élményelemekkel bővül, a kertmozi világítása is megújul. Mindemellett köztéri bútorokat helyeznek el, lesz parkosítás és kialakítanak egy elektromos kerékpártöltőt is.

Novák Ferenc polgármester, Szabadics Attila, a kivitelező cég alelnöke, Manninger Jenő parlamenti képviselő és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke a komplexum alapkőletételén Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

– Bízunk abban, hogy a projekt révén tovább nő a vendéglétszám. Az elmúlt évek során a Zalakarosra látogatók száma 54 százalékkal nőtt, ami azt mutatja, hogy jó úton járunk – fogalmazott Novák Ferenc, majd hozzátette: a nagyberuházás jóvoltából a gyógyhelyi karaktere is erősödik a városnak. Az eseményen Manninger Jenő országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a kormányzat szándéka az, hogy a turizmusból származó többletbevételek jelentősen hozzájáruljanak a gazdaság növekedéséhez. Mindez pedig nem öncélú célkitűzés, és nem pusztán a bevételek terén jelent eredményt, hanem az emberek életminőségében is. A képviselő szerint az uniós és a kormányzati támogatások nem ajándéknak minősülnek, hanem „jól felfogott gazdasági befektetések”, amiket „ki kell termelni”. Zalakaros mindezt a bevételek és pénzzel nem kifejezhető értékek révén, a versenyképessége növekedésével a nemzetgazdaság számára megtéríti.

– Nemcsak a turisták élvezik majd a projekt előnyeit Zalakaroson, hanem a helyben élők is. Új kulturális és sportlehetőségeket ad majd a város mindenkinek – emelte ki Manninger Jenő.

A tervek szerint a munkálatok jövő év decemberéig tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában