a kereszténység helyzete Európában

2019.11.16. 12:00

Az erkölcsi tanítás lehet a kapaszkodó – Soltész Miklós Hévízen tartott előadást

A kereszténység európai helyzetéről beszélt Soltész Miklós államtitkár a városháza dísztermében.

Pásztor András

Soltész Miklós Fotó: a szerző

A liberális ideológia alattomosan, lopakodó módon kezdi ki az értékeket, szögezte le Soltész Miklós hévízi előadásában. A sokszínűségben nehéz eligazodni, s akinek nincsen kapaszkodója – például a kereszténysége, nemzeti tudata – könnyen önfeladóvá válik, beolvad, ami már tapasztalható Nyugat-Európában.

– A liberalizmus egyik oldalról azt hirdeti, mindenkit szeretünk, mindenkire odafigyelünk, mindenkit elfogadunk, ám ehhez képest teljesen más a gyakorlata – szögezte le az államtitkár. – Mert mit akar a liberalizmus? Szétrombolni a családot, a hagyományos férfi-nő kapcsolatot, s olyan ideológiát terjeszt, amely az isteni teremtéstől távol áll, például a nemi identitással vagy a magzati élettel kapcsolatban. Mi pedig hajlamosak vagyunk ebben a világban feloldódni, nem szólni, pedig az erkölcsi tanításból nem engedhetünk, mert ez a mi kapaszkodónk, és ez lesz a gyerekeinké is.

Soltész Miklós Fotó: a szerző

Ha egy fiatalnak szeretettel elmondjuk, s meg tudjuk mutatni, hogy mi az igazi érték, akkor képes lesz, akár később is, jól dönteni, szögezte le Soltész Miklós, hozzátéve, van felelősségünk és lehetőségünk is, hogy jó irányba változtassunk a történelem menetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában